Zli susjed

pas

Poštovani doktore/doktorice! Htio bih pitati nešto vezano za svog susjeda da mi barem malo pomognete u trpljenju istog. Radi se o osobi od oko 65-70 godina. Susjed je u najmanju ruku zao. Opsjednut je pakoštenjem drugima (bilo ljudima, bilo životinjama) . Moje pse je trovao u nekoliko navrata. Prije nekih 5 godina po noći je ušetao u moje dvorište i ubio mi psa. Osim toga preko razglasa je noću puštao lavež pasa ne bi li mojI psi lajali (radi se o terijeru- koji sad ima 10kg- i mješancu huskija- koji je bio nešto manji nego obični husky). To je trajalo neko vrijeme i nije već par godina puštao taj razglas sve do prije par noći. Nepotrebno za reći, sve smo ove godine na sudu, što zbog ubojstva psa, što zbog međe… Prije par dana drugom susjedu je otkopao mrtvu patku usred dana. Što se tiče zla prema ljudima, jednog drugog susjeda je lupio lopatom za snijeg po glavi zbog čega je ozljeđeni dobio par šavova.

Što je najgore u toj cijeloj priči, njemu nitko ništa ne može (mislim na zakon), a on svima može sve. Vi ste mi doslovno posljedna nada zato što ne znam više kome da se obratim. Ne znam uopće koji je razlog sve te zlobe jer njemu nitko ništa nije napravio ni ne radi mu još uvijek, bez obzira na sve. Može li se nekako dogovoriti vaš kućni posjet njemu da malo popričate s njim? Mnogo bih cjenio kad biste mi rekli rekli od kojeg poremećaja otprilike pati da mu zajedno pokušamo pomoći da se izlječi, jer u mojoj prirodi nije da mu vraćam istom mjerom. Hvala Vam unaprijed.

 

Donna odgovara:

Poštovani vaš susjed svakako ima psihičke smetnje ili poremećaj. Po ovome mogu reći da se radi o nekoj vrsti anksioznosti koja kulminira jer očito to ne liječi. Ono što je tu vrlo bitno, kažete na sudu ste sa njim. Moj savjet je da pokušate popričati sa nekim od njegove bliže rodbine jer oni sigurno znaju o čemu se radi i jedino oni kao obitelj mogu ga smjestiti na prisilno liječenje. Vaša Donna