Zimski san za auto

Kao i svake godine tako i ove, dosta ljudi će tokom zime da parkiraju svoja kola i ostaviti na odmor. Troškovi zimi su drastično veći, mi ćemo da vam damo nekoliko saveta šta treba uraditi sa polovnim automobilom pre nego što ga pošaljete na “odmor”.

Priprema vozila za zimu, lanci, posebno gorivo, nove zimske gume, sve je to prevelik trošak za vozače pa se oni često odlučuju da svoje mezimce “ušuškaju” i sačuvaju za lepše dane.
Ipak, nećemo da kukamo više, evo nekoliko saveta kako da osigurate vašeg mezimca tokom zimskog sna jer ipak nije sve u zaključavanju.Morate se osigurati da će automobil biti u top formi kada lepši dani dođu. Ukoliko možda planirate da prodate vašeg mezimca potrebno je da on bude u top formi, tu su auto oglasi gde kupci vole pedantne vlasnike automobila koji su na prodaju, zato budite pedantni!

Da li trebam da proveravam tečnosti?
Pre parkiranja vašeg automobila treba proveriti tečnost i dodati antifriz za “svaki slučaj”. Motorno i kočiono ulje treba biti sveže jer su ove tečnosti poznate po brzini kojom upijaju vlagu, a to kasnije može izazvati ozbiljne probleme pri radu motora, tojest efikasnosti kočnica. Ponavljamo, česte kratke vožnje pokreću ove tečnosti i zato su obavezne.

Da li gorivo treba ostati u rezervoaru?
Nekada su svi rezervoari bili metalni, međutim sada novi modeli dolaze sa plastičnim. Tako da, ukoliko vaš auto ima metalni rezervoar za gorivo, pre “ušuškavanja” automobila na duži period napunite vašeg mezimca „do čepa“. Kada je rezervoar pun nema mesta za stvaranje vlage sa unutrašnjih stranam, ovim ćete sprečiti stvaranje korozije. Ukoliko imate plastični rezervoar ne znači da vam gorivo ne treba, zapravo, kako bi sačuvali pumpu za gorivo neka bude najmanje puno do pola. Nije problem dodati i poseban stabilizator, sredstvo koje čuva delove motora kroz koje prolazi gorivo, sprečava koroziju i razlaganje goriva koje se dešava usled stajanja.

Kako da zaštitim vozilo?
Idealno bi bilo da vozilo tokom stajanja bude u garaži, međutim, ukoliko niste u mogućnosti, onda kao rešenje možete iskoristiti ciradu. Pokrivanje vozila ciradom nije idealno rešenje jer vlaga koja se nakuplja u njoj od padavina može oštetiti lak na vašem vozilu, stoga je sušenje cirade posle padavina poželjno. A opet sa druge strane, najbolje bi bilo kada bi vozilo dobro voskirali kako bi zaštitili boju i lak. Redovno čišćenje automobila od snega se podrazumeva. U izduvni sistem bi bilo poželjno gurnuti nauljenu krpu i tako sprečiti vlagu da prodre. Pored toga, nemojte zaboraviti da pre niskih temperatura namažete kedere glicerinom ili nekim sredstvom protiv zaleđivanja. Ukoliko se zalede možete ih oštetiti prilikom otvaranja vrata i tako napraviti prolaz za vlagu u kabini. Postavljanje novina u kabinu bi bilo poželjno jer tako upijaju vlagu.

Zašto moram redovno da startujem motor?
Čak i ukoliko ste rešili da automobil parkirate tokom zime, redovno startovanje motora (ukoliko je vozilo na podupiračima) ili kratke vožnje su obavezne. Ukoliko ne odvojite vreme jednom nedeljno ili makar jednom u 15 dana za vožnju u cilju postizanja radne temperature motora, rizikujete oštećenje kaiševa do kojeg dolazi usled dugog stajanja, akumulator se može isprazniti, a gas i gorivo mogu ispariti… Dakle, ukoliko želite da vam automobil radi i posle perioda “zimskog sna”, redovno startovanje i kratke vožnje nikako ne trebate zaboraviti. Takođe, na taj način će se sve tečnosti u vozilu pokrenuti, a uz sve to ćete izbeći deformaciju pneumatika. Logično rešenje za akumulator postoji, možete ga izvaditi i staviti na toplo ali onda ponovo morate da ga povezujete.

Šta da radim sa gumama?
Idealno bi bilo da, ukoliko ste u mogućnosti, automobil postavite na podupirače (klocne). Tako ćete izbeći deformaciju pneumatika do koje neminovno dolazi prilikom dužeg stajanja vozila. Sa druge strane, ukoliko ostavljate gume na vozilu, onda je potrebno podesiti pritisak na 0,2 bara više od fabrički propisanog. Pored toga, potrebno je pomerati vozilo 2-3 puta mesečno kako bi izbegli deformaciju pneumatika i ostale kvarove.
Čak i kada automobil stoji parkiran, on zahteva održavanje. Kao što ste upravo saznali u tekstu, vozilo morate da dobro pripremiti i redovno voziti ili startovati tokom perioda stagnacije. Jedino će vas tako četvorotočkaš u proleće dočekati u top formi bez kvarova.