Zdrava hrana – brza hrana

zdrava hrana i brza hrana, što je brza prehrana, fast food, treba li jesti brzu hranu, savjeti za prehranu

Zdrava i brza hrana ne idu skupa ni u kojem smislu, pogotovo što se tiče hrane koja zahtjeva previše masnoće koja je najčešće izgorena (kancerogena) što ne vidimo u lokalnim fast food restoranima.

Svi znamo da brza hrana ima bolji okus ali to je samo iz razloga što smo navikli na takvu prehranu. Povrće, meso, riba i ostale zdrave namirnice također se mogu napraviti na način da imaju jako dobar okus, neusporediv s brzom prehranom poput hamburgera, pomfrita, mješanog mesa i slično.

Izuzetak je pomfrit, ali meso za hamburgere i primjerice ćevape se može napraviti bez imalo ulja, ovisno u kojem posuđu ga pripremamo te tako takvo meso ima loš utjecaj u onoj količini u kojoj je samo meso loše, ovisno o dobavljaču i gdje ga kupujemo. Najbolji način je da koristimo veće komade mesa i sami napravimo mješavinu za jelo koje želimo jesti, uz dodatke poput povrća ili eventualno manje količine pomfrita i na taj način smanjimo odlaske u fast food i druge restorane brze prehrane gdje se ne gleda zdravlje ljudi nego što brži način pripreme.