Zanima me

ttaj2

Draga Donna

ovako,jel mozda znate kako bi se mogla rijesit oziljaka od akni,strija i akni prirodnim putem?

I jos nesto,nedavno sam bila kod ginekologa zbog neredovite mjesecnice i jakih bolova tokom nje,propisao mi kontracepcijske tablete lonest. Imam 17 god i pijem ih skoro mjesec dana.

Kakvo je  vase misljenje o svemu tome?

Trazim strucno misljenje pa me zanima

hvala

 

Donna odgovara:

Draga moja ima jedan jako dobar prirodan recept za uklanjanje ožiljaka od akni. Za liječenje ožiljaka od akni upotrebljava se i svježe iscijeđen sok od limuna. Trebalo bi ga nanijeti na lice i ostaviti na licu 15 do 20 minuta, zatim isprati. Možete pokušati i jednom dnevno uz masku od soka limuna, i tretmana ledom, jednom dnevno umjesto kocke leda utrljavati i kocku smrznutog soka od limuna na pogođena mjesta. Uvijek nakon tretmana limunom isperite lice vodom. Što se tiče strija tu pomaže maslinovo ulje. Potrebno ga je nanijeti na područja na tijelu zahvaćena strijama, najbolje uvečer da koža preko noći upija ulje. U jutro to isprati mlakom vodom. to su prirodni načini i nadam se da će ti pomoći.

sigurno je tvoj ginekolog znao što ti daje. Vidjet ćeš kako ćeš se osjećati, ako primijetiš neke promjene,naravno da ćeš mu se javiti, znaš ne odgovaraju svima neke tablete, zato je bitno da kad primijetiš neke promjene da ti nešto smeta da se ponovo javiš ginekologu.  Nadam se da sam ti pomogla, tvoja savjetnica Donna!