Veza sa oženjenim muškarcem

Draga Dona..situacija je sljedeca. Bila sam u vezi sa ozenjenim momkom koji je stariji od mene 12 godina.Napocetku dok me je proganjao odbijala sam ga nisam htjela da budem necija ljubavnica..medjutim stvari su se okrenule.Zaljubila sam se po prvi put u zivotu,i po prvi put zavoljela iskreno kao nikad nikog..proveli smo zajedno skoro godinu i to je bio najljepsi period u mom zivotu.Bila sam takav tip djevojke koja je flertovala sa svima a on me je promijenio.Od svih vidjela sam samo njega i nisam se mogla zamisliti sa nekim drugim.. Da skratim bilo mi je savrseno,obasipao me je poklonima i paznjom i uvijek je bio tu kada sam ga trebala.. bio mi je sve .. i iznenada smo poceli da se udaljavamo .. nista vise nije bilo kao prije,a milion puta mi je dokazao da me voli i koliko mu je stalo do mene.. sada nismo u kontaktu vec par sedmica,a ja sam pala u depresiju. Povukla sam se u sebe,pocela se odavati alkoholu i drogi .. sve osobe kojima sam draga i koje me vole sam otjerala sam od sebe. Znam da to nije ispravno ali toliko mi fali on,ne znam da li sam ikoga u zivotu pozeljela kao sada njega. Unistava me to iz dana u dan i ne znam sta da radim .. u glavi su po cijeli dan i noc scene,desavanja provoednih sa njim,on njegove oci i osmijeh .. cak ga i sanjam .. a ne mogu da ga zovem jer sam svjesna da od nas nikada nece nista niti moze biti .. Sta da radim? 🙁

1 komentar

 1. Donna says:

  Draga noel7, kako je to divno što si upoznala ljubav! Možda će to biti najbolje iskustvo u tvom životu, iskustvo iz kojeg ćeš naučiti najbitniju lekciju, a to je da treba voljeti SEBE i biti zahvalan! Zahvalan za stvari, osobe, dogadjaje koji nas preporode, pa čak i kad sve to prodje i ostane samo žal, znaš da si imao nešto jako lijepo i vrijedno.

  Tvoja veza sa oženjenim muškarcem te je kako kažeš promijenila. Znala si i na početku da je on “ovjeren” i “zapečaćen”, ali si se ipak nadala da bi od vas možda moglo biti nešto, zar ne? Zato si i nastavila s njim. Bilo ti je lijepo, i zaista ne treba da se kaješ ili kriviš sebe. Bilo je lijepo dok je trajalo. Sada je potrebno da skupiš snage da kreneš dalje, ako si već sigurna da je svemu kraj. Obično se u srcu zna da li je kraj ili ne. Žena koja voli obično zna da li je lažu ili ne, da li je ljubav iskrena ili ne. Ako je sve bilo tako veliko, ne može tako lako da nestane, zar ne? Ne dajem ti razloga da se nadaš, želim da te podstaknem da uvidiš koliko je to bila velika stvar što si upoznala ljubav. Neki je nikad ne upoznaju, ni sa oženjenim / udatim ni sa slobodnim osobama. To je dragocjeno i ta ljubav ne može nestati iz tebe, ti je još uvijek imaš. Saznanje da smo sposobni da volimo je veće od svih gubitaka u životu. Čak i ne moraš ni da budeš s voljenim, ti u sebi imaš ljubav i sposobnost da VOLIŠ!
  A sada, prije svega, treba da VOLIŠ sebe. Ne daj sebe niskim osjećajima, kad znaš za onaj uzvišeni osjećaj ljubavi. Ti treba da voliš sebe! Kad znamo da smo dovoljni sami sebi za sreću, onda nam svi jure u susret. Svi nas vole! Stani pred ogledalo i sebi naglas reci: Volim te.

  U svim turbulencijama života, mi uvijek imamo SEBE, to je nas hram i sigurnost. Vjeruj mi, ljubav će doći kad budeš voljela sebe, a to znači, kad budeš pazila na sebe, sve od ishrane, preko garderobe, do odnosa sa drugim ljudima. Kada se više sama ne budeš uništavala… Ti vrijediš puno više.

  Želim ti zdravlje i sreću, a ljubav je već tu! Pronadji je u sebi. Biće ti dovoljna da prebrodiš tugu zbog raskida, a ako ljubavi i u njemu ima, vratiće se! Ako ne, onda ti i ne treba…