Valentina – on ima curu

Pozdrav.
Imam jedan problem, koji je u biti jednostavan za riješit ali mene muči i progoni. Name, ja san prvi put završila sa momkom koji ima curu. Ne bi to bilo strašno da to već par puta nismo napravili…ali, on ima CURU !

Uporno meni govori da mu značin i da mu je stalo do mene, ali mu je žao te cure i ne može je ostavit. Ne znam da li da mu postavim ultimatum, šta da radim ? Sviđa mi se i stvarno mi je stalo do njega.

Pomagajte !
donna odgovaraDonna odgovara:

Draga Valentina, iako moja preporuka nije da se vežeš uz dečke koji imaju curu dok imaju nešto s tobom odnosno da imaš bilo što sa osobom koja je već s nekim u vezi, tu odluku ću ostaviti na tebi da odlučiš što bi bilo najbolje za tebe na kraju krajeva.
Što točno napraviti sada? Najbolje bi bilo vidjeti što taj dečko želi, biti s tobom ili sa sadašnjom curom, ili između ostalog s obje.

Možda ni on nije točno siguran u to što želi i na koju bi stranu krenuo, ali ti ga na to moraš potaknuti i da na kraju krajeva odluči jer se na ovaj način ne može jako dugo. Kad tad će jedna strana puknuti ili će se dogoditi da ti tu budeš najviše povrijeđena.
Vidim da kažeš da ti se jako sviđa i da ti je stalo do njega.
Jednostavno mu to reci oči u oči i kaži da je vrijeme da odabere što on želi, nastaviti s tobom ili ostati s djevojkom koju je prevario ali do koje mu je stalo odnosno koju žali. To je jedino rješenje koje bi bilo ispravno tj. najbolje za tebe u ovom trenutku.

Problemi koji mogu nastati kasnije su takvi da ti nikad nećeš moći biti sigurna da istu stvar neće i tebi napraviti jer mora postojati razlog zašto je on želio biti s drugom djevojkom ako je već u vezi. Možda je problem u curi s kojom trenutno je, a možda je problem u njemu samom da jednostavno ne može biti s istom djevojkom duže vrijeme. Taj dio ću nažalost morati ostaviti da ti sama procijeniš koliko je dobro ići u ozbiljniju vezu s dečkom kojeg viđaš.

Dakle, ukratko rečeno, ili neka odluči što želi – biti s tobom ili nastaviti vezu koju već ima. A na tebi je da odlučiš želiš li s njim pravu, ozbiljnu vezu ili samo viđanje i simpatije.

Lijep pozdrav Valentina, tvoja savjetnica Donna.