U pomoć, šta da radim? (dea1)

Draga Donna, molim Vas za vašu pomoć. najprije da vam kažem da je situacija mnogo komplikovana.

6 godina poznajem momka nazvat cu ga g.X, kojeg sam upoznala na netu i sve ove god smo se dopisivali, iako je on sve te god živio u inozemstvu uspjeli smo održati kontakt.  Prije 1,5 god se doselio nazad u BiH, odmah po njegovom dolasku ovamo me je zvao da se vidimo i sastanemo ali sam taj sastanak izbjegavala godinu dana zbog toga sto sam zaručena bila, a i bojala sam se svoje reakcije. Tako da smo se uzivo  upoznali prvi put prije pola godine.. Odmah poslije tog sastanka pocela su vidanja. Tri mjeseca smo se vidjali, ali nakon svakog sastanka sam govorila da je to zadnji, jer sam znala ako se opustim da će se probuditi stari osjećaji. U medjuvremenu sam se udala iako potajice nisam to željela, ali nisam imala srca da ga ostavim i povrijedim.

Poslije mog vjenčanja su se nastavila vidjanja sa g.X. naši sastanci su puni strasti, sex je fenomenalan, čak smo i jedno drugom priznali osjećaje koje postoje medju nama, ne možemo da se zasitimo jedno drugog. U toku sexa iz njega izviru takvi osjećaji, non stop me grli njezno ljubi lagano.. non stop mi govori da sam za njega savršena.. Medutim već neko vrijeme osjećam mućnine itd. te sam uradila dva testa trudnoće, koja su pokazala pozitivnu trudnoću, ali je fazon u tome što ja ne mogu da ostanem trudna, bar su mi tako rekli doktori tako da nas sex je bio nezastićen. Za svaki slučaj sam otišla izvadila krv i još čekam nalaze, a njemu sam rekla šta se dešava. Njegova reakcija me je mnogo iznenadila. Možda zbog toga što sam to rekla na čudan način jer inače me svi znaju kao bezosjećajnu osobu zato što nikad nisam znala pokazati osjećaje, do njega.

Prvo mi je rekao da idem da je u stanju šoka i da sam mu upropastila noć, prišla sam mu da ga poljubim i odmah je tu nastupio strastveni sex. Čitavo vrijeme me je grlio čak smo i plakali, i tako dva sata. Rekla sam mu da napustam muža i da ako bude rezultat da sam trudna da neću od njega tražiti ništa. Samo mi je rekao da ćemo razgovarati kad dobijem nalaze, prije toga neće da razgovara o tome. Zašto je reagovao ovako, ne razumijem.. Rekao mi je da bolje od mene ne može naći ali da ženu za sebe želi koja će biti drugačija, i onda je rekao da se boji naše veze jer bi se bojao da bih njega prevarila kao sto sam muza s njim. povrijjedio bi mu s ego.. A on dobro zna da sam upravo zbog ovave situacije izbjegavala da se vidimo, jer ce se osjecaji probuditi. Ali sad je problem sto mi se ne javlja, vec dva dana. Napisala sam mu kratku poruku, ali mi nije jasno zbog cega se tako odvratno ponasa. pozvala sam ga da mu kazem da nisam trudna da je doslo do zabune ali je ukinuo poziv i poslao mi poruku da nije u gradu.. i to je to.. sta da radim kako da ga vratim kako da poboljsam nasu vezu.. kako da ga uvjerim da je on nesto najljepse sto se dogodilo, kako da ga osvojim ponovo.. upomoc…

1 komentar

 1. Donna says:

  Draga dea1, kao što kažeš, situacija jeste komplikovana. Lijepo je da si pronašla osobu koja ti je zadnjih 6 i više godina značila toliko da si zbog nje bila u stanju da i zaruke, a kasnije i brak staviš na kocku. Ta veza ti je, zapravo, toliko značila da je zasjenila sve drugo, tako da ti samo o njemu pišeš, a ne i o osobama koje su još uključene u ovo, i koje ćeš možda beskrupulozno povrijediti. No, to ostavljam tebi, jer ti najbolje znaš kakva je tvoja situacija i zašto sav ulog stavljaš na jednu kartu.
  Iako si odugovlačila da se sretneš s njim, na kraju se to, ipak, dogodilo i započeta je veza koja se najviše odlikuje “fenomenalnim” seksom, medjutim, ne vidim da li u toj vezi postoje još neki kvaliteti, ili si ti tu vezu okarakterisala isključivo na osnovu seksa, ako je tako, onda ta veza nema budućnost.

  S druge strane, ne svidja mi se kako je reagovao u slučaju tvoje moguće trudnoće, rekao ti je da si mu upropastila noć, što ne zvuči kao da bi mu bilo stalo da ima djecu s tobom, čak i kada bi ti mogla da ih imaš. Nakon toga opet seks, seks, seks…

  Osjećam da si ti zbog toga kako vam je u seksualnom odnosu i kako se on ponaša prema tebi nakon njega, zaključila da bi možda trebala napustiti muža i biti sa ljubavnikom. Kao što i sama znaš, seks ne može biti dobra osnova za vezu, tako da je to, vjerovantno, i tvojem ljubavniku jasno. Sasvim je opravdan njegov strah da bi ti možda i njega isto varala kao i svoga muža, mada to ne mora da bude slučaj sa tobom, ali sami taj strah je dovoljan da ga odbije od pomisli da s tobom ima legalnu i trajnu vezu. S druge strane, nije pravedan prema tebi kada ti govori da bi za brak htio imati drugačiju ženu, mislim da sam sebe zavarava, i da živi u oblacima, a svaki put ga oboriš svojim poljupcem 🙂

  Ja bih na tvom mjestu dobro razmotrila svoju situaciju, napravila bih listu plus i minus za obje životne situacije, i onu u slučaju da ostanem s mužem, i onu u slučaju da napustim muža i pokušam ostvariti vezu sa ljubavnikom s kojim mi je tako lijepo.. i onda napraviti čist račun. Na kraju krajeva, to ćeš jednog dana morati, silom prilika da napraviš, jer takva situacija nije održiva. Mogući ishod bi možda bio da muž sve otkrije i napravi odluku za tebe, ili da seksualna želja kod tebe ili ljubavnika splasne i da se ta veza završi. U oba slučaja ti bi mogla da izidješ kao gubitnik, stoga ti savjetujem da sama odlučiš za sebe i ne čekaš da to drugi učine. Slušaj svoje srce, ali i razum. Želim ti puno sreće i ljubavi!
  pitaj-donnu.com