Tarla90 – ljubavni problem

Draga Donna.
Imam veliki problem. Upoznala sam dečka koji je bio u vezi 3 godine, on mi se javlja i želi biti samnom. U par navrata bili smo na par cuga i rekao mi je da s bivšom više nema ništa, ali ja ipak sumnjam kako zaboraviti nekoga nakon 3 godine veze.

Neznam šta da radim, da li da mu vjerujem ili da mu kažem da on nije za mene. Puno pozdrava.

donna odgovaraDonna odgovara:

Draga Tarla90, prošlost može utjecati na pojedine osobe drugačije.
Postoji puno elemenata po kojima prošlost može biti prisutna i po kojima ne mora.

Istina, tri godine veze nije malo ali nije ni toliko puno da se ne može izbrisati iz života i nastaviti dalje jer kao što znaš veze i brakovi se znaju raspasti i nakon puno više godina i ljudi nastave dalje živjeti jer je život jedan i ne treba ga potratiti na ono što je bilo prije već gledati u budućnost.

Ovisi kakav je dečko kojeg si upoznala, koliko je prošlo od prekida s njegovom bivšom djevojkom i koji su razlozi prekida te možda i najbitnije tko je prekinuo tu vezu. To mogu biti glavni elementi da možeš prepoznati je li ta djevojka još prisutna u njegovim mislima ili je odlučio nastaviti dalje bez nje.

Ako je cijela situacija još svježa i sve se dogodilo nedavno a ono što je bitno – ti sama nisi sigurna u to želiš li pokušati s njime ili ne, savjetujem ti da ideš polako.
Nema ništa loše u tome da se povremeno ili često nalaziš s njime. Možete ići na različita mjesta, šetati i izlaziti, to ne znači da ste u vezi ili da ima među vama već nešto.
Što si češće s njime, prije ćeš saznati da li je usmjeren samo prema tebi ili je njegova bivša djevojka još u njegovom životu.
Još bitnije od svega, ako staviš na stranu njegovu prošlost, moraš odlučiti želiš li ti imati nešto s njime ili ne.
Jer ako ti se netko sviđa i odgovara ti kao osoba, ne bi trebala dopustiti da ono što se dogodilo prije utječe na tvoju odluku.

Svatko od nas ima prošlost, bila ona ružna ili lijepa, ali je to samo prošlost – nešto što se dogodilo i postali smo s time pametniji i iskusniji.

Moje osobno mišljenje je da za svaku vezu najbolji početak je prijateljstvo. Znači druženje, izlasci, šetnje, razgovori i sve ostalo što pripada jednom boljem prijateljstvu. Tako najbolje upoznaš osobu, mane i vrline i kako ta osoba funkcionira. I onda ćeš znati iz prve ruke je li osoba za tebe ili nije.

Lijep pozdrav Tarla90, nadam se da ti je moj savjet pomogao. Tvoja savjetnica Donna.