StaTeMuciTamaguci – ljubavni problem

Draga Donna, znam da je ovo sigurno često pitanje međutim doista sam morala upitati.

Naime, situacija je sljedeća: ja sam inače osoba koja se teško zaljubi, koja je već bila povrijeđena i koja je mislila da nikada neću pronaći onog pravog. Međutim, kao što to obično biva u životu ”kad se najmanje nadaš, to se desi” pronašla sam ga. Tri mjeseca smo u intenzivnom kontaktu, družimo se, dopisujemo i povjeravamo jedno drugom sve. Znam da ima jaka osjećanja prema meni, ne samo što mi je to priznao već i na osnovu toga kako me gleda, kako se brine o meni i slično.

Problem je taj što on ima curu, u vezi su već 6 mjeseci. I on nju ne želi ostaviti iz razloga što se do sad nisu niti jednom posvađali (cura je takva da mu se za sve izvinjava, oprašta mu sve – pa čak i njegov poljubac sa mnom). Nervira me to njegovo djetinjasto ponašanje, jer čini svima samo loše. I njoj i sebi i meni. Nju bukvalno samo zavlači jer je siguran s njom (prije je imao jednu vezu gdje je puno patio pa mu ona dođe kao sigurna luka) ali on nju ne voli. Znam da nisam ni trebala početi petljati s muškarcem u vezi ali je bilo kasno kada sam to saznala, već sam bila zaljubljena. Teško mi je da odustanem od njega jer se bojim da nikada više neću pronaći to nešto što me tjera svaki dan da se smijem bez razloga, ali i ova situacija mi je postala teška i ne znam kako da izađem iz nje…
Pomozi… :/

donna odgovaraDonna odgovara:

Draga SteTeMuciTamaguci, iz tvojih riječi je vidljivo da si zaljubljena u njega, možda u neku ruku i previše jer podnosiš to da ga dijeliš s drugom osobom i već tri mjeseca tako živiš odnosno on živi na dvije stolice, što najviše šteti tebi. Teško je zaljubljenu osobu uvjeriti u suprotno, odnosno ono što radi da je loše za nju i njezino psihičko stanje, ali pokušat ćemo malo poboljšati situaciju odnosno olakšati daljnje korake za tebe.

Prvo moraš razumjeti da smo svi bili povrijeđeni i da možemo gledati na to kao iskustvo više a nakon toga nastaviti dalje i pokušati ne raditi iste pogreške. Većina nas nakon toga puše i na hladno – što i nije toliko loše.

Iz mog gledišta, mislim da se previše bojiš da nećeš pronaći pravoga za sebe što ne bi trebalo kritizirati ali moraš pritom misliti prvo na sebe pa onda na druge, jer moraš sama sebi biti na prvom mjestu.
Situacija u kojoj si se našla nikako nije povoljna za tebe i tvoje osjećaje i prije ili kasnije ćeš puknuti i nećeš više moći izdržati ako se nastavi tako kako je počelo.

Mislim da prava osoba za tebe nebi trebala imati rezervu sa strane ako nešto krene krivo i da ti nebi trebala gledati na tu osobu kao da je pravi za tebe. Probaj gledati s druge strane na cijelu situaciju, ako takva osoba uvidi da ima sigurnu luku s tobom, onda bi mogao i tebi napraviti istu stvar kao što je napravio djevojci s kojom je već pola godine. Moraš promjeniti gledište na situaciju i onda ćeš znati što napraviti jer bi mogla opet biti povrijeđena, prije ili kasnije.
Onaj pravi koji dođe će biti 100% usmjeren na tebe i imati samo tebe, kao i ti njega a druge osobe i sigurne luke su tu nepotrebne i ne smiju se naći.

Ukoliko želiš da budeš sretna s osobom koju si našla moraš mu postaviti uvjet i on mora odlučiti što želi i koga želi, iako moja preporuka je da u daljnje odnose ulaziš postepeno a određenom dozom distance. U sretnoj ljubavnoj zajednici nema mjesta za treće osobe. Ako budeš morala odustati od osobe s kojom se nalaziš, nemoj prisiljavati sebe da budeš s nekim koga dijeliš i tko pored tebe ima sigurnu djevojku kojoj će se vratiti ako vama ne bude sve OK.
U takvu osobu ne možeš imati povjerenja niti se osjećati sigurno jer se situacija može promjeniti iz dana u dan.

Prava osoba ti mora pružiti puno više od smijeha na licu svaki dan, mora ti pružiti sigurnost i ljubavi koliko god poželiš i mora biti samo tvoja, bez ”sigurnih luka”.

Lijep pozdrav, tvoja savjetnica Donna.