Semir – problem sa bivšom

Draga Donna, imam jedan veliki problem u vezi svoje bivše djevojke.

Bili smo u lijepoj vezi 4 godine i odlučimo da razgovaramo o našoj budućnosti i tim razgovorom zaključimo da nismo jedno za drugo.da imamo neke karakterne osobine koje smetaju da bi ta veza prešla u brak tj. nešto veće. Istina ja sam to uvidio puno prije i htio sam da prekinemo jer je imala neke osobine koje sam s vremenom mislio da će se promijeniti i nisu. Zašto se to odužilo, zato što mi je stvarno bilo lijepo i osjetio sam pravu ljubav od nje, a s jedne strane mislim da joj nisam dovoljno pružio tj. da je nisam mogao zavoliti toliko da kažem, evo to je ta i za nju ću se vjenčati zbog tih mana koje je imala a za koje sam mislio da će se promijeniti. Prekinuli smo sporazumno uz dogovor da ćemo se družiti i biti opet dobri prijatelji.

To je trajalo pola godine i u to pola godine nisam imao nikoga, nisam mogao jer mi nije stalo ni do jedne cure, osjećam još nešto, vuče me ona k sebi ponovo a znam da nema ništa od toga. Povremeno smo se družili ali sve je to bilo puno napetosti i tenzija, ljubomore – svega najgoreg i samo se čekao trenutak velike svađe. Ja je nikad nisam prevario jer ne mogu biti ohol i povrijediti nekoga. Kad sam nakon pola godine od prekida krenuo sa jednom djevojkom da se upoznamo i da vidim ima li još ove bivše u meni, da li ja mogu nastaviti dalje u životu sa nekim drugim vidio sam da ja ipak ne mogu biti ni sa jednom drugom, osim sa bivšom, da mi je ona ta koja me čini sretnim ali trenutno nesretnim jer znam da mi se neće vratiti.

Saznala je da sam išao sa nekom drugom i pozvala na razgovor da pita da li ja imam neku drugu i da li će naše prijateljstvo meni smetati u daljnjem životu. Ja sam rekao da sam izašao sa drugom djevojkom i da mi je bilo bezveze, da sam kroz priču sa tom curom gledao samo nju i da se mi mozemo družiti. Ona je onda rekla da sam izdajica, prevarant, i citiram: “Kako si mogao tako lako naći drugu curu nakon prekida, to je ta ljubav koju ti osjećaš prema meni, to je ono što si mi sve govorio tokom veze da me voliš i sve i da ti je žao što prekidamo a tako lako nađeš drugu curu”.
Ja sam sa tom drugom otišao da vidim da li ja mogu nastaviti dalje, ako ne onda sam mislio da se njoj obratim i da pokušamo ponovo, ali nisam uspio to da joj kažem jer je buknulo tog trena kad je saznala za drugu i otišla od mene, ne želi ni da čuje za mene više, kaže da me mrzi najviše na svijetu i da sam mrtav za nju.

Ako mi možete ovu kompleksnu priču malo vi protumačiti i dati neki savjet, to bi mi bilo jako drago jer stvarno se osjećam loše ali nisam imao namjere nikako da je povrijedim, ali tako je ispalo jer sam mislio da će ona vjerovati mojim riječima. Međutim, nisam ni uspio doći do riječi da objasnim stvar.
donna odgovaraDonna odgovara:

Dragi Semir, situacija kod tebe je dosta kompleksna, što s tvoje strane što sa strane tvoje bivše djevojke.
Naime, ako ti misliš da je tvoja bivša jedina osoba za tebe i osjećaš da je tako, onda moraš u svakom slučaju ponovno stupiti s njom u kontakt kad se cijela situacija smiri zbog tvog izlaska s drugom djevojkom.
Ne bi trebalo prisiljavati na neki razgovor o toj temi ako baš ona o tome ne želi pričati ili ako te ne želi vidjeti, ali povremeno dati do znanja da si ti još uvijek tu negdje oko nje.

Što se tiče njezinih ”mana” za koje si mislio da će se promijeniti, ukoliko je to nešto ne toliko bitno za vaš odnos i ne utječe drastično na vaš razgovor i vrijeme koje skupa provedete onda bi trebao prihvatiti tu osobu s vrlinama i manama, ako misliš da je ona prava za tebe i da s nekom drugom ne možeš biti.
Ukoliko su to stvari koje bitno utječu na vaš odnos i na neki način ga ograničavaju, onda bi trebao ponovno razmisliti i svemu i odlučiti hoćeš li moći prijeći preko toga ako budete opet zajedno, ili će ti uvijek to predstavljati veliki problem.
Jer ako te stvari tebi smetaju konstantno onda to više nije sretna veza i možda se neće pojaviti problem direktno vezan za to, već će takve stvari biti uzrok drugih problema kojih možda nećeš biti svjestan ali mogle bi ti počet smetati druge stvari zbog tog negativnog utjecaja.

Dakle, sada je potrebno dati vremena i sebi a i njoj da se tenzije smire i razum očisti od svega što se dogodilo među vama, tek onda možete oboje razmišljati kako bi trebalo, bez mržnje i ljutnje.
Nemoj se previše obazirati na riječi koje ti je izgovorila jer se vjerovatno skupio bijes u njoj kada je saznala da si otišao s nekom drugom djevojkom i tko zna kakve su joj misli bile u glavi. Tada to nije baš ništa značilo.
Povremeno kontaktiraj svoju bivšu djevojku i pitaj dali bi htjela provesti neko vrijeme s tobom, da odete negdje skupa na prijateljski način i slične stvari, možda joj se ta ideja uskoro svidi. Uostalom, možeš joj uvijek reći da ono što se dogodilo prije nije imalo veze s njom jer ste se dogovorili da ćete prekinuti vezu, a to što ti nisi mogao biti s nekim drugim može samo uzeti kao kompliment.

Zbog vrlo komplicirane situacije možeš bivšu djevojku uputiti na ovu stranicu ukoliko bi onda htjela razgovarati s nekim o problemu, jer je teško ovako samo s jedne strane nešto utvrditi i direktno savjetovati što i kako napraviti. Ukoliko ona ne želi pričati s nekim na ovakav način, nikako je nemoj prisiljavati.
Između ostaloga, pokušaj što manje razmišljati o tome što se dogodilo i više se fokusirati na pozitivne stvari oko tebe jer bi sve ovo moglo negativno utjecati na tvoje raspoloženje a i na daljnji odnos s bivšom djevojkom.

Lijep pozdrav Semir, tvoja savjetnica Donna.