Razlika između garažnih i industrijskih vrata

garažna vrata, industrijska vrata

Krenuli ste u neku poduzetničku aktivnost, unajmili ili izgradili halu gdje će biti smješteni strojevi i uređaji, imate “100 briga na pameti” i vjerojatno je zadnja stvar o kojoj razmišljate su vrata za vašu novu industrijsku halu.

Uostalom, već imate garažna vrata pa je to manje više isto. Iako su to gotovo ista vrata, ipak postoje neke bitne razlike koje ne treba zanemariti ako hoćemo kupiti kvalitetna industrijska vrata.

Krenimo od garažnih vrata – kada kupujemo garažna vrata važna je estetska komponenta jer garažna vrata su ujedno i ukras na našoj garaži, važna je kvaliteta (iako ovdje može biti dosta kompromisa ovisno o tome koliko se često vrata koriste) i važna je sigurnosna komponenta jer ne želimo nikakve ozljede koje mogu prouzročiti nekvalitetna ili neispravna vrata.

Kod industrijskih vrata situacija je donekle slična, ali ima ipak nekoliko detalja koji su vrlo važni i na koje svakako treba obratiti pažnju. Po svojoj prirodi, industrijska vrata su namijenjena velikom broju otvaranja i zatvaranja što znači da moramo imati kvalitetan i dovoljno snažan motor koji pokreće vrata, a koji će raditi bez greške dugi niz godina.

Druga vrlo važna razlika je robusnost i visoka kvaliteta svih dijelova (paneli, vodilice i svi ostali sitni dijelovi) koji moraju biti napravljeni u skladu sa svim normama i standardima, tako da mogu dugo vremena izdržati vlagu, prašinu, vibracije i sve ostale pojave koje su svakodnevne u raznim industrijskim procesima, a bez da počnu uskoro korodirati, zapinjati pa opterećivati motor i oštećivati ostale vitalne dijelove što u konačnici može uzrokovati veći kvar pa čak i eventualne ozljede na radu, što opet donosi razne druge komplikacije.

Znači kod traženja ponuda za industrijska vrata imajte sve ove stvari na umu i svakako tražite detaljne specifikacije vrata koja će vam biti ugrađena te reference prijašnjih radova.

Vrata na vašoj hali su samo jedna od kockica u cijelom mozaiku stvari koje su važne kod pokretanja nekog posla pa s obzirom na to da sigurno nisu najvažnija stvar, pametno je brigu oko toga prepustiti profesionalcima. Na vama je da nađete popis kvalitetnih izvođača koji će vam poslati svoje ponude pa na temelju pristiglih ponuda možete jasno iščitati garanciju, kvalitetu dijelova i reference u kombinaciji s cijenom i to je to, posvetite se važnijim stvarima.

Adresar kvalitetnih proizvođača industrijskih vrata možete pronaći na linku industrijska vrata.