prijateljstvo

nn [640x480]

Draga Donna, kako da ljudima kojima sam mrska postanem draga?  Inace sam jako vesela i uvijek nasmijana i znam da nije moguce i da ne postoji osoba koju svi vole, ali zelim postati mrskima draga. Molim te mi daj savjet kako cu se svidjeti ljudima i da im promijenim krivu sliku o sebi u njihovim ocima. Hvala od srca.

2 komentara

 1. Donna says:

  Draga moja, ti si dovoljno dobra takva kakva jesi!
  Nije potrebno da radiš ništa posebno kako bi se dopala drugima. Ako se nekome ne svidjaš, i ako si im, kako ti kažeš “mrska” to je njihov problem, a ne tvoj. Medjutim, ja vjerujem da ti imaš krivu sliku o drugima kad misliš da oni imaju krivu sliku o tebi.

  Ljudi su po prirodi malo sebični i uglavnom svi najviše razmišljaju o sebi, pa tek onda o drugima. Nisi ti nikome mrska, nego drugi samo više vole sebe nego tebe. Nemoj ni pokušavati da se svidiš svima, jer , ne samo da ne možeš uspjeti u tome, nego je to pogrešan pristup životu i oduzimaće ti veliki dio energije. Uvijek će biti onih kojima se svidjaš i onih kojima se manje svidjaš, to tako i treba da bude. Šta misliš kad bi se svidjala svima, šta bi tek tada bilo? Ne bi imala ni trenutka samo za sebe 🙂 Prema tome, gledaj to sve iz drugog ugla, i budi zahvalna da ima različitih ljudi, jer samo tako učimo kroz život.

  Ono što bih ti savjetovala je da samo malo poradiš na svom samopouzdanju i da poštuješ i voliš sebe baš takvu kao što jesi, a i sama misliš da si vesela i pozitivna. Ako nekome ne odgovara tvoje ponašanje, onda nije ni potrebno da budu u tvom društvu – traži sebi slične i pozitivne osobe, to je jednostavna logika. Budi baš kao i drugi, kojima želiš da se dopadneš, više okrenuta sebi i svojoj dobrobiti, a ostalo će doći samo po sebi. Kad promijeniš stav o sebi, čudo će se desiti i drugi će te gledati istim očima kojima ti gledaš sebe. Život je baš takav, da kad nešto silno želimo, ne možemo to da dobijemo zato što smo previše vezani za tu želju. Kada otpustimo vezanost, i budemo više opušteni, dogadjaju se divne stvari i sve dolazi na svoje mjesto.

  Želim ti puno dobrih prijatelja koji će te cijeniti takvu kakva jesi!

 2. Ana says:

  Imam 23.godine i jos vijek nemam prijateljica za izlazenje ni momka! Kako cu ih sstei i kako da nadjem momka? Hvata me deprsija i panika radi toga !!!