Prijatelj s povlasticama (Malacura)

Draga Donna,

imam prijatelja s povlasticama kojemu je stalo malo više do povlastica nego do prijateljstva. Zeljela bih ˝normalnu˝ vezu, malo romantike, poneki poljubac ili držanje za ruku sto u ovoj vrsti veze niti priblizno nemam. Ne znam zasto mi je toliki problem naci to sto trazim i trazim li uopce na pravim mjestima.

Odnos koji sam spomenula cini me jako nesretnom, no ipak je najblize ljubavi koju imam. Cak mi nije niti fizicki privlacan niti smo karakterno kompatibilni, no jedini je kontakt s muskarcima koji sam uspjela ostvariti i zbog toga imam potrebu sacuvati ga. Tipican je primjer zenskarosa no ja se uvijek sjetim onih filmova u kojima dobra djevojka uspije ukrotiti takvog mladica i onda zive sretno do kraja zivota iako znam da to nije tako u zivotu. Imamo mi lijepih trenutaka, no sve se na kraju svede na fizicko te ne znam isplati li se ono malo bliskosti za sve te lose osjecaje koje imam nakon toga. Cekam samo kad ce se zasititi i ostaviti me samu. S njime nisam sva svoja, osjecam se nekako, nevrijednom i ˝manjom˝ od njega, ali ne znam kako da nadem nacin da to okoncam jer mislim da je potrebno, vjerojatno cete se sloziti

Unaprijed hvala

1 komentar

  1. Donna says:

    Draga Malacura,
    negdje u dubini duše ti imaš jako niske kriterije glede ljubavi i veza. Stoga se zadovoljavaš “mrvicama” dok maštariš i pleteš romantične mreže o sretnom kraju. Morala bi prvo poraditi na tim uvjerenjima, koja otprilike govore kako ti ne možeš dobiti onog pravog koji će ti odgovarati i fizički i mentalno i koji će te uz sve to učiniti i sretnom. Ali, to je moguće, i moj ti je savjet da se ne zadovoljavaš sa manje od toga, samo zato da ne bi bila sama. Veza u kakvoj si trenutno uništava tvoje samopouzdanje, zbog par trenutaka zadovoljstva, osjećaš se loše većinu vremena i što vrijeme više prolazi srozavaš se sve više i teško ćeš se iščupati. Dobar rezon imaš, pametna si djevojka i već ti je sve jasno, znaš i kakva je ta osoba s kojom si, i da ti ne odgovara ni fizički a ni karakterno, pa zašto onda, uopće, razmišljaš o pravoj vezi s njim? Da bi imala ljubav iz filmova? Ne, ne traži reprize filmove, napravi svoj vlastiti film sa sretnim krajem. Da je ta veza mogla biti prava, ona bi to već bila, zar ne? Poradi na svom samopouzdanju, a sve ostalo će doći samo po sebi – obično i ne moraš da tražiš pravu osobu, ona će se pojaviti onog trenutka kad ti počneš da odašilješ prave vibracije, vibracije djevojke koja najprije voli i poštuje sebe, pa tek onda druge ljude. Želim ti da upoznaš pravu ljubav!
    Donna