Općenito o prehrani

savjeti za prehranu, koju hranu jesti, kada jesti, koliko jesti, prehrambeni savjeti, savjeti za mršavljenje, savjeti za debljanje, savjeti za hranu, koja je hrana dobra, koja je hrana loša

Danas možda i najteži problem za riješiti za većinu ljudi.

Problem pretjerane prehrane tj. uzimanja viška hrane u odnosu na količinu koja nam je potrebna je problem modernog doba. Svi mi volimo pojesti više nego što je potrebno za ljudski organizam i njegovo funkcioniranje pa s time dobijemo i višak kilograma koji nam užasno smeta.

Problem koji se nadovezuje na ovaj je i nepravilna prehrana čemu pripada i vrijeme kada jedemo, što jedemo i koliko često.

Teško je konstantno kontrolirati prehranu i čak nije potrebno biti 100% fokusiran na to koliko ćemo čega pojesti i hoćemo li zadovoljiti naše želje.
Bitno je da pazimo u koje doba dana i koju vrstu hrane pretjerano pojedemo.

Kao što svi znamo, najzdravije za ljudski organizam je voće i povrće, ali ne treba jesti samo to jer ljudsko tijelo treba i neke druge prehrambene proizvode poput mesa i ribe.
Ali sveukupno treba kontrolirati koliko često uzimamo iste ili slične proizvode jer zasićenje organizma također ne utječe dobro na razvijanje i funkcioniranje samih nas.

Hraniti se zdravo je za neke jako teško jer najčešće ono što je nazdravije ima i odbojan okus za konzumiranje.
Svaki okus se može popraviti dodavanjem nama poželjnih začina te tako dobivamo zdravu a ukusnu hranu, a naše potrebe možemo s vremena na vrijeme zadovoljiti osobnim užitkom da jedemo ono što najviše volimo, samo ne treba pretjeravati u toj želji i često je koristiti.