Općenito o internetu

savjeti za internet, online savjeti, online savjetnik, savjeti za računalo, savjeti za kompjutere, informatički savjeti, savjeti za informatiku, savjeti za word, office

Ako se teško snalazite na internetu ili vrlo rijetko pronađete ono što Vas upravo zanima onda vjerovatno gledate na internet na krivi način i sami sebi zakomplicirate jednostavnost njegovog korištenja.

Internet je danas najutjecajniji medij i ruši popularnost novina, televizija i svih drugih medija jer ako nešto ne znamo gdje naći i kome se obratiti za uslugu, uvijek je odgovor pogledaj na internetu.

Na internet pretraživanje treba gledati kao da pretražujemo tiskani telefonski imenik ili bilo koju tiskanu knjigu sa sadržajem.
Jednostavno ono što tražimo utipkavamo u tražilice (najpoznatiji Google).
Tražilica registrira naše pojmove i daje nam stranice koje su vezane za te pojmove.
Za uspješnije pretraživanje bolje koristiti samo ključne riječi i izraze za ono što tražimo a isključiti pune rečenice i znakove (?, !…)

Internet pretraživanje je jako napredovalo tokom godina i vrlo lako možemo doći do željenih informacija ako ga koristimo što jednostavnije, bez kompliciranih rečenica, dugih tekstova i slično.

Kada dobijemo neka moguća rješenja od tražilice ona se prikazuju jedno ispod drugog i najčešće je svako rješenje (link, veza) zasebna stranica. Ako želimo uštedjeti na vremenu, jednostavno čitamo detalje stranice i vidimo odmah je li odgovarajuće rješenje upravo na toj stranici a ukoliko ga nema pokušamo s drugim izrazom pojmova ili drugim redoslijedom.