Općenito o financijama

financijski savjeti, savjeti za financije, donna savjeti financije, savjeti za novce, savjeti za troškove, trebam savjet za financije

Danas su najčešći financijski problemi i najveći problem je kako ih riješiti.

 

Postoji više stranica na internetu koje govore o tome kako rukovati financijskim sredstvima i većina njih daje dosta dobre odgovore na to pitanje.
Moje mišljenje je da postoji jedna kratka definicija rješenja takvih problema.
Ono što je najbitnije jednostavno treba stavljati na prvo mjesto.

Ovo je puno lakše reći nego učiniti, to većina nas zna.
Jako je teško ograničiti naše želje s našim mogućnostima, ali prvi dobar korak je shvatiti da je tako, onda će sve dalje ići puno lakše.

Jedan od načina kako si olakšati financijsko stanje sa psihološkim stanjem je da ponekad (ali samo ponekad) omogućimo sebi ono što želimo na način da si kupimo nešto što nas oraspoloži ili potrošimo dio novca na stvari koje nas opuštaju. Takav pristup puno olakša život pod financijskim pritiskom.

Također ako nam se pruži prilika da svojim novcem zaradimo veći iznos od naših primanja, na takve prilike treba gledati kao financijsko ulaganje a ne kao dodatni trošak ili bacanje novaca.
Naravno prije svake takve prilike i ulaganja u neku investiciju treba dobro razmisliti o tome i sagledati sve mogućnosti i ishod na kraju investicije. Svakako biti oprezan i ne tražiti brzu zaradu jer takvih prilika skoro da više i nema.