Odgoj – podrška

savjeti za djecu, savjeti za odgoj, problemi u odgoju, pubertet djeteta, savjeti za pubertet, savjeti za zločestu djecu, imam nemirno dijete, trebam savjet, odgojni problemi, odgojni savjeti, problemi u odgoju, problemi s djecom, kako riješiti problem s djetetom, dijete me ne sluša

Odgoj djeteta nije mala i bezazlena stvar.

To malo stvorenje će jednoga dana postati odrasla osoba, odgovorna za svoje postupke, a koju ste vi odgajali godinama. To dijete je na kraju odraz vas i vašega truda. Zato za odgoj djeteta trebamo posvetiti puno pažnje, razumijevanja, ali mu ponajprije biti velika podrška.

Mi kao roditelji svome smo djetetu sve na svijetu, mi smo mu uzor, sreća, radost, tuga, veselje. Iako smatramo da djeca nemaju nekih osobitih problema, grdno se varamo.

Djeca nisu zlonamjerna i ne rade neke stvari ciljano, kao npr. ruganje drugom djetetu jer je po nečemu različito, jer ima govornu manu i slično. To je djetetu veliki problem, te u njemu izaziva nelagodu i strah. Upravo zbog takvih osjećaja, koje dijete čuva u sebi trebali bi mu biti velika podrška, da ono zna da nije samo, da ima vas kao zaštitnika i da mu nitko neće moći učiniti nešto nažao, “usaditi” u njega samopouzdanje, pokazati mu da je svojim roditeljima najbolji i najljepši na svijetu, stajati uz njega kada poklekne i također puno razgovarati.

Dijete ne smije trpjeti u sebi ako ga nešto muči, već mora znati da ima vas i da vam se može obratit kada naiđe na prepreku ili neki njemu ružan događaj.
Podrška i razumijevanje dijeteta glavni je temelj za izgradnju našeg malogstvorenja u odraslu i samouvjerenu osobu.