Nekoliko savjeta za uspješnu organizaciju vjenčanja

Donosimo nekoliko korisnih savjeta ukoliko ste se odlučili upustiti u organizaciju vlastitog vjenčanja. Ovo zapravo nije jednostavan zadatak, međutim može se uspješno odraditi ukoliko na vrijeme odradite sve potrebne korake.

vjencanje_snova

Ono što bi prvo trebali odrediti i to barem 12 mjeseci prije svadbe je sam datum vjenčanja te broj gostiju koje planirate pozvati na vaše vjenčanje. Na taj ćete način uspjeti na vrijeme pronaći mjesto održavanja vjenčanja, naročito ako se vaše vjenčanje održava u periodu kada ima najviše vjenčanja. Bend bi bio slijedeći korak s obzirom da popularniji bendovi imaju zakazane gaže i po pola godine unaprijed, pa čak i više. Slijedeći korak je sastavljanje popisa gostiju.

Oko 6 mjeseci prije vjenčanja trebali bi polako početi tražiti fotografa i eventualno snimatelja te polako razgledavati haljine cipele i ostale dodatke. Vrijeme je i za pronalazak frizerskog i kozmetičkog salona. Trebali bi također polako tražiti ideje za svadbenu tortu, svadbeni buket, cvjetne dekoracije.

Negdje oko 3 mjeseca prije vjenčanja bi trebali naručiti pozivnice i zahvalnice, naručiti vjenčano prstenje te u dogovoru s restoranom koji ste odabrali za vaše vjenčanje napraviti probni meni koji će biti poslužen na dan vjenčanja. Također trebali bi kupiti (ili naručiti za šivanje) vašu haljinu, a mladoženja bi trebalo polako tražiti i svoje odijelo.

2 mjeseca prije vjenčanja bi trebali isprobati haljinu ići na probnu frizuru i šminkanje. Vrijeme je i da podijelite pozivnice.

Mjesec dana prije vjenčanja bi trebali prikupiti sve potrebne dokumente. Mjesec prije vjenčanja je također i vrijeme za održavanje djevojačke i momačke večeri – tu bi kum i kuma trebali odraditi prvi zadatak.

Tjedan dana prije vjenčanja bi s voditeljem restorana trebali potvrditi meni, odraditi finalne dogovore sa fotografom i snimateljem (kad će krenuti slikanje/snimanje, gdje ćete se naći) te se s bendom finalno dogovoriti za glazbeni repertoar. Trebali bi se finalno dogovoriti i oko postavljanja cvjetnih aranžmana i ukrasa.

Dan prije vjenčanja se svakako odmorite kako bi ovaj dan ispao savršen.