Najbolji ženski ulošci

 

Da li ste ikada imale problema tijekom ciklusa ?
Znate li da je to vjerojatno povezano sa ulošcima koje koristite ?

Nedavno se jedna moja prijateljica potrudila kupiti sve moguće uloške koji se kod nas prodaju. Cilj joj je bio na neki način testirati koji su najbolji, a koji su najgori. Rezultati su bili jako zanimljivi…

Koji su najpoznatiji ženski higijenski ulošci? Vrlo vjerojatno će svima prvo pasti na pamet jedno do dva imena glavnih marki, onih čije se reklame najčešće vrte na televiziji. No, da li su proizvodi koji se najviše reklamiraju ujedno i najbolji ?
Istraživanje moje prijateljice je pokazalo da je to daleko od pravila. Najpoznatiji proizvodi te vrste pokazali su se kao ispod prosječni u odnosu na sve što nam je dostupno. Moglo bi se zaključiti da više ulažu u reklamu i prezentaciju proizvoda nego u samu kvalitetu. Evo što je istraživanje otkrilo.

Počnimo od pakiranja. Vrlo je bitno da je sam uložak dobro pakiran. Kao što već i same znate, većina uložaka dolazi u plastičnom pakiranju koje je, jednom kada ga otvorite, nemoguće ponovno zatvoriti. Isto tako, velika većina uložaka nije pojedinačno sterilno pakirana. Nevjerovatan propust kod gotovo svih proizvođača, ako se uzme u obzir broj bakterija koje se nalaze oko nas (u kupaonici, u našim torbama), iako ima i svjetlih primjera. Vrlo je bitno da na samoj površini uloška nema bakterija prije same upotrebe.
Sastav uložaka je drugi faktor kod odabira pobjednika našeg malog istraživanja. Da li ste znale da je velika većina proizvoda na tržištu napravljena od recikliranih materijala? Nije ni čudo da neke od nas često trpe razne iritacije kad čak i one firme koje tvrde da su od 100% prirodnih materijala najčešće imaju pamučan samo prvi sloj.
Moć upijanja je ono zbog čega i kupujemo uloške, nije li nevjerojatno kako neke od najpoznatijih marki (koje koristi velika većina žena) upijaju i do 5 puta manje od nekih manje poznatih marki? Fantastičan rezultat istraživanja: dvije vrste uložaka su uspjele upiti prosječnu količinu tekućine koju žena ispusti tokom cijelog dana! (što ipak nije higijenski, zbog razvoja bakterija na površini uloška, ali daje odličan osjeaj suhoće)
I na kraju, zadnji sloj. Kako ulošci ne bi procurili, od 40ak ispitanih marki, tek dva modela nemaju zadnji sloj od plastike. Ovo je jako važna informacija! Ne mora nas čuditi što trpimo bolove, razne upale i iritacije kada na naš najosjetljiviji dio tijela, u trenutku dok smo najranjivije, stavljamo plastični nepropusni sloj i ne dozvoljavamo koži da diše.
Postoje ulošci čiji zadnji sloj nije plastičan već je napravljen od materijala sličnih Goretex-u. Ne propuštaju tekućinu, ali molekule zraka su mnogo manje i one slobodno prolaze, osjećaj koji se jednostavno ne može opisati. Isto tako, nevjerovatno učinkovito u sprečavanju razvoja anaerobnih bakterija tijekom nošenja uloška.

Na kraju, ostaje mi samo da vam otkrijem apsolutnog favorita, marku koja ne samo da je pobjednik istraživanja u svim ovim kategorijama nego i jedina koristi patentiranu tehnologiju – u sastav uložaka ukomponirana je velika količina kisika koji se oslobađa tijekom nošenja što izrazito učinkovito djeluje na organizam (a i protiv bakterija).

To su Wincare ženski higijenski ulošci, relativna novost na europskom tržištu, odsada dostupni i kod nas. Mogu se kupiti isključivo narudžbom preko interneta, nećete ih vidjeti u trgovinama, nećete ih vidjeti na televiziji. Njihova jedina reklama su iskustva zadovoljnih korisnica kojih je svakim danom sve više i više.

Ja sam ih probala i od srca ih preporučam: Wincare Winalite!