Miha – roditelji brane dečku da bude samnom

Kako smekšati te njegove roditelje da se pomire s tim da se volimo i da želimo biti zajedno.
donna odgovaraDonna odgovara:

Draga Miha, tvoje pitanje je vrlo kratko i direktno, zbog toga mi je teško reći jedan detaljan i konkretan odgovor jer može postojati više razloga za ovaj problem u kojem si se našla sa svojim partnerom.
Pokušat ću na jednostavan način objasniti mogući izlaz iz problema, ali teško je reći nešto što bi sigurno pomoglo zbog manjka detalja tvoje situacije.

Roditelji često mogu naći neke razloge za neslaganje sa svojom djecom, i to se često događa i to najčešće ukoliko su partneri koji žele biti zajedno po nečem drastično različiti (npr. godine, ponašanje, odgoj, sredina iz koje dolaze itd).
Ima jako puno elemenata koji mogu biti eventualni uzrok tvog problema.
Moj savjet je da sagledaš sebe i tvog partnera objektivno i pronađeš neke različitosti koje se ističu, odnosno koje drugi mogu uvidjeti a s time i njegovi roditelji. Ako i kada ih pronađeš, usredotočite se na te elemente i predočite ih njegovim roditeljima na drukčiji način, odnosno da za ljubav dvoje ljudi ti elementi ne igraju ulogu – ukoliko ne igraju.

Neki drugi razlozi su da roditelji jednostavno ne podržavaju vezu jer im ta osoba ne odgovara po nečemu.
Možda im ne odgovara karakter osobe s kojom je njihovo dijete, možda tu ima previše prepirki i oni to vide i žele spriječiti, možda je osoba po njima nekorektna i nije dovoljno dobra za njihovo dijete.

Svakako bi mi pomoglo puno više detalja da ti mogu dati konkretan odgovor, ali za sada se može usredočiti na već spomenuto i vidjeti događa li se isto kod vas – rješenje ne možeš nikako prije pronaći nego pronađeš uzor problema kao i sam problem.

Lijep pozdrav Miha, tvoja savjetnica Donna.