Marija – povjerenje

Bok Donna.
Imam jedan veliki problem u vezi. Moj dečko i ja smo u vezi 6 mjeseci, znam da je kratko ali osjećam da je to to. Međutim na početku veze sam bila na jednom tulumu i mene je neki dećko zgrabio za stražnjicu. Sutradan su do njega već došle priče da sam ga prevarila, i on mi tvrdi da mu je to rekao njegov dobar prijatelj i da se zakunio majkom.

Nakon 6 mjeseci on mi još uvijek trlja to od nos čim se posvađamo zbog nečega iako mu ja doslovno na koljenima govorim da nisam i priznala sam mu da me je netko zgrabio za stražnjicu. On se slomio i počeo plakati, posvađali smo se žestoko i kasnije kad smo pričali rekao je da cemo ići polako, da ne zna komu vjerovati. Danas se nismo čuli citav dan. Na kraju dana mi je poslao da je bolje da se raziđemo, da on ne zna komu vjerovati. Nakon par poruka je ipak rekao pomirit ćemo se, ali evo još uvijek se svađamo zbog toga i stalno mi govori da sam mu svijet uništila.

Ne znam što ću napravit, ja shvacam da je on između dvije vatre, ne zna komu vjerovati, meni ili dobrom prijatelju.
donna odgovaraDonna odgovara:

Draga Marija, mislim da u ovoj situaciji ti ne možeš više napraviti nego što jesi do sada i problem koji je nastao nije do tebe već do njega jer ne zna kome vjerovati niti je siguran u vezu u kojoj je, tj. više u sebe i tebe nego u vezu ali ne možeš ga nikako prisiliti da on tebi vjeruje.
Jedino što možeš napraviti je pustiti ga da sam odluči ili da raspravi s prijateljem o temi o kojoj njih dvojica pričaju za tebe, ali to moraju raspraviti u tom prisustvu.

Trebala bi predložiti da se svi troje nađete jer očito njegov prijatelj ima jako veliki utjecaj na njega, i nije pošteno prema tebi da on tebi priča iza leđa stvari koje nisi napravila, svejedno je da priča i nešto što jesi, bitno je da ti tada moraš biti blizu i slušati odnosno aktivno se uključiti u priču i mislim da bi to tvoj dečko trebao sam predložiti, ali pošto već nije – mogla bi ti predložiti da tako riješite problem.

Barem ćeš onda znati što točno toliko utječe na njega, i moći ćeš dati svoje mišljenje i svoj komentar na riječi njegovog prijatelja. To bi bilo najpoštenije za oboje. Samo je bitno da mirno razgovarate bez svađe, vikanja i napetosti, jer se onda ništa neće riješiti.

Ako on ima problem s povjerenjem u tebe i ako bilo tko može utjecati na njega, onda jednostavno nije siguran u sebe i da te može sačuvati jer misli da nije dobar za tebe. Jedino što možeš napraviti je dokazati mu da je on prava osoba za tebe i to mu reći i pokazati na pravi način, i slobodno mu kažeš da ako ti želiš biti s nekim drugim onda nećeš imati više veze s njime i to ćeš mu otvoreno reći.
On jednostavno ima problem sigurnosti u samog sebe, a onda ne može biti ni u tebe siguran niti ti 100% vjerovati a najbolji način da to riješite je da nađete srž problema, što je trenutno njegov dobar prijatelj koji tvrdi nešto što se očito nije dogodilo.

Lijep pozdrav Marija, tvoja savjetnica Donna.