Mala Mu – zašto je takav

Pozdrav, imam jedno pitanje na koje već dosta dugo ne znam dati odgovor pa sam odlučila napisati ovo u nadi da će te mi odgovoriti nešto.
Naime, već sam skoro 3 godine u vezi. Ta veza je imala svoje uspone i padove kao i svaka druga. U početku nije bilo baš bajno, kasnije, on se trudio i ja također da se međusobno uveseljavamo, ne materijalno već sitnicama koje su nam ispunjavale dan. Upoznala sam njegovu obitelj koja me odlično prihvatila, osjećala sam se kao dio nje i još uvijek je tako na moju sreću ili žalost. Dala sam mu sve što sam mu mogla dati. Volim ga svim srcem. Zato me i boli to njegovo ponašanje.

Zadnjih pola godine ponaša se bahato i sebično, misli samo na sebe. Nikad ne pošalje poruku prvi, a rijetko kada nazove (a zove me samo kad je “pijan” ). Kad ga ja nazovem i pitam gdje je, šta radi, on mi smo odgovori: “Nebitno je gdje sam”.
Važno mu je samo to njegovo društvo bez kojeg ne može. Svaki dan je u kafiću. Stalno ide negdje, a mene u toj priči nema nigdje. Kada razgovaramo o nečem bitnijem samo mi odgovori: “To se tebe ne tiče “.

Ima još puno toga lošeg samo što nemam snage dalje pisati o tome. Ima on i pozitivnih strana, stvarno nekad nam bude kao u bajci. Zato me to i zbunjuje.
Što hoće on? Zašto se tako ponaša? Malo je dobar, pa malo nije? Ima 23.godine, a ponaša se kao dijete od 13 godina.
Molim vas odgovorite. Pozdrav.
donna odgovaraDonna odgovara:

Draga Mala Mu, ponašanje tvog partnera je slično onome kada muškarac radi nešto u što nije siguran, odnosno ulazi u vezu za koju nije siguran dali želi nešto od te veze odnosno dali želi uopće imati vezu s nekim.
Možda on jednostavno želi imati nekoga a istovremeno biti slobodan da se ne mora pravdati nikome i javljati, odnosno da se javi točno onda kada on želi. Ovaj opis tvog partnera opisuje jednog slobodnog muškarca koji želi ostati slobodan.

Zašto se ponaša tako prema tebi?
Ovdje može biti jako puno odgovora. Možda razmišlja onako kako mu je rečeno da razmišlja, možda ne želi imati vezu koja nosi neke obaveze sa sobom, možda je u toj vezi samo zato da bude s nekim. Postoji puno uzroka tom ponašanju, jednostavno je teško odrediti zašto je točno takav.
Moguće su nagle promjene raspoloženja i osobnosti te osobe – jako brzo mjenja stajalište o nekoj životnoj temi kao što je veza i razmišlja o tome drukčije danas nego jučer.

Mislim da bi tvoj potez bio dobar kada ti nebi uvijek napravila prvi korak i onda ćeš točno vidjeti što on želi, dali imati s tobom ozbiljnu vezu ili povremeno viđanje, jer je i to moguće. Znači kada ga se sjetiš i kada želiš pričati s njime, odgodi to, radi nešto drugo što te veseli i pusti da se on prvi tebi javi, obrati poziciju kada će ti se javiti i što će ti reći.
Ako se javi pod utjecajem alkohola, to možeš zanemariti, onda je teško bilo što reći o njemu.

U najgorem slučaju možeš računati na eventualni skori prekid s tom osobom jer ćeš promijeniti mišljenje o njemu ako on nastavi tako duže vrijeme. Vrlo vjerovatno se neće drastično promijeniti ali mislim da bi mogao ostati takav isti iznutra.
Inače nebi preporučila vezu s takvom osobom jer poznajem određeni broj takvih muškaraca i znam kako razmišljaju, nikada ne shvaćaju vezu ozbiljno i uvijek svaka njihova veza završi prekidom.

Povremeni trenuci nisu dovoljni za sretnu vezu i za to da ti budeš sretna s njime, ne treba ih zanemariti ali ne treba davati toliku važnost da mogu održati vezu koja nije stabilna. Sagledati stvari objektivno i vidjeli dali odnos funkcionira je najbolje u ovom slučaju ili usporediti vaš odnos s nečijim drugim koji nije baš najbolji i prisjetiti se kakvo si ti mišljenje imala o tom odnosu odnosno ono što ti toleriraš u vezi a što ne. Ako ovakvo ponašanje ne toleriraš i nisi sretna s tom osobom, najbolje bi bilo udaljiti se i vidjeti što se će dalje odigrati.

Lijep pozdrav Mala Mu, tvoja savjetnica Donna.