Maja – zašto neće da se upoznamo

Zapazila sam dečka koji ide u istu školu kao i ja. Od mene je 2 godine stariji. Zaljubila sam se na prvi pogled, a ne poznajemo se. Za svoja osjećanja sam rekla našem zajdeničkom prijatelju. On mi je obećao da će nas upoznati. Raspitala sam se za njega i saznala sam da je slobodan kao “ptica”.

Naš prijatelj ga je pitao hoćeš li da te upoznam sa nekim. Moj dragi je pitao sa kim. A prijatelj je rekao za mene. Moj dragi je rekao: “Ne znam, nisam ja za toga.” Aaa, ja sad ne znam šta da radim. Kako da se ponašam? Treba li da poduzmem još jedan korak ? Mnogo mi se sviđa ovaj dečko i jako bih željela da se upoznamo.

Donna, pomozi mi, molim te!
donna odgovaraDonna odgovara:

Draga Maja, njegov odgovor na ponudu da te upozna bio je možda jako jasan. Možda bi se reklo da ne želi ništa s tobom, možda mu se jednostavno fizički baš ne sviđaš odnosno nisi njegov tip osobe s kakvom bi želio nešto više od druženja. Kada saznaš da te netko želi upoznati, netko koga još ne poznaješ, onda obično pomisliš da ta osoba želi s tobom nešto puno više i nešto intimnije.

Iako moja preporuka nebi bila da pokušaš previše koraka prema njemu odnosno da on dobije stav da si osoba koja će navaljivati bez prestanka, možeš pokušati pristupiti njemu na neki drukčiji način.
Možeš mu probati dati do znanja da bi htjela da se samo družite, prijateljski naravno, iako je to danas jako teško postići jer odmah ona druga strana razmišlja zašto bi ti htjela prijateljstvo i po čemu bi vi bili dobri prijatelji ako se ne poznajete.

Savjetujem da, ako ćeš napraviti novi korak, napraviš direktno – ne preko nekoga i ne preko tvojih ili njegovih prijatelja, ukratko izbaci društvo iz toga svega. Možeš mu dati do znanja da ga želiš samo upoznati i da ti se on čini kao OK osoba, odnosno osoba s kojom bi voljela ponekad izaći na kavu, družiti se povremeno i slično. I naravno, moraš spomenuti to što se dogodilo preko zajedničkog prijatelja, moraš mu objasniti da je to bio samo pokušaj da se približiš njemu jer ga ne poznaješ i kažeš da tada nisi vidjela drugog načina.

Najbolji način da se dvije osobe svide jedna drugoj je taj da se upoznaju, teško je ovako na prvi pogled odmah to postići. Kada se upoznate postoji šansa da vaše osobnosti jako odgovaraju jedno drugom, a to onda vodi na sljedeći (viši) stupanj.
Ako poznaješ društvo u kojem se on kreće i mjesta na kojima provodi dane, uključujući i školu, onda možeš postići da počne zajedničko druženje odnosno da se uključiš u stvari kojima se on bavi a s time će on promijeniti mišljenje ako je stekao neko negativno o tebi.
Probaj direktno doći do njega, upoznati ga možda preko neke društvene mreže i slično.

Lijep pozdrav Maja, tvoja savjetnica Donna.