Lory18 – simpatija

Pozdrav Donna.

Imam jedan veliki problem u vezi dečka koji mi se sviđa. Viđam ga svakodnevno, dobri smo si, ali ima jedna velika prepreka.
Ne znam što raditi jer si je prijatelj s mojim bratom pa me gleda na drugačiji način.
Gleda me kao malu djevojčicu.

Ne znam kako bi mu pokazala da mi se dopada. Ne želim da to sazna moj brat.
Hvala unaprijed, Lory.
donna odgovaraDonna odgovara:

Draga Lory18, teško je reći što napraviti u toj situaciji jer mi nisi dala jednu ključnu informaciju, a to su tvoje godine i godine tvoje sadašnje simpatije, jedino što mogu zaključiti da je taj dečko i tvoj brat stariji od tebe više godina jer te gleda na takav način kakav si opisala.

Ako je razlika godina između tebe i tog dečka razumna, onda nije problem pokazati njemu da ti se sviđa, jednostavno mu daj više pažnje nego inače i ta osoba će to primjetiti, ali teško da ćeš moći sve to sakriti od brata pošto se njih dvoje aktivno druže, kao što si rekla – prijatelji su, pa vjerovatno neke stvari govore jedan drugome.
Normalno, ako je razlika godina razumna, ne vidim da se tvoj brat ljuti na tebe ili na njega ako vi započnete vezu ili neki drugi način viđanja, nebi trebalo biti većih problema.

Ako je razlika godina veća nego što je to običaj u današnjem društvu, a i ja osobno mislim da je takva situacija zbog načina na koji si mi postavila pitanje onda ne preporučam da ulaziš u neku vezu s dečkom koji je puno stariji od tebe, niti da mu to pokazuješ na bilo koji način jer bi to moglo igrati ulogu u tvom odnosu s bratom ali i u odnosu njega i prijatelja odnosno dečka koji ti se sviđa.
Ne znam točno na koji te način privlači osoba, dali je to fizički ili karakterom, ali vjerujem da ima puno drugih dečkih tvojih godina s kojima se možeš naći u istim temama i koji će ti se isto tako svidjeti.

Sudeći po nadimku koji si izabrala i ako imaš 18 godina, onda si u tim godinama već dovoljno odrasla i veza s nekim koji je 4 ili 5 godina stariji od tebe nije nikakav problem, te možete naći zajedničke teme. Jednostavno toj osobi pokažeš svojim postupcima da ti se sviđa biti u društvu s njime. Možda razmjena kontakt informacija bi pomogla za daljnji odnos (facebook, mobitel, e-mail).
Tada ćeš mu već dati do znanja da si ga primjetila na drukčiji način.

Moraš razumjeti da veza između dvije osobe gdje je razlika godina velika može uspjeti ako su parovi stariji pa se ta razlika godina ne primjeti toliko, ali u tinejdžerskim danima to igra veliku ulogu jer je to faza odrastanja i teme koje zanimaju pojedine osobe se drastično razlikuju kao i njihovo razmišljanje i gledanje na svijetu, društvo, izlaske i probleme.

Lijep pozdrav Lory18, tvoja savjetnica Donna.