LJUBAV NA DALJINU

Ako ti se sviđa jako osoba koja ti nije blizu..dopisujete i gledate na kameru često..da li je riješenje da se ne čujete, dok se ne vidite?. Hoće li to promijeniti što? Da li će te ga moć zaboravit ? Jer to on želi…

ODGOVOR:

1 komentar

  1. Donna says:

    Draga Marijana, ljubav na daljinu je nešto sasvim uobičajeno u današnje vrijeme visoke tehnologije kada svi koristimo internet, Facebook, Twitter, koristimo društvene mreže. Bojim se da će u budućnosti takvih veza biti sve više i više.

    Koliko sam shvatila iz tvog pitanja, vi se još uvijek niste upoznali u stvarnom svijetu, vi se još uvijek samo dopisujete i gledate preko webcam. Ti sad pitaš da li je rješenje da se ne čujete dok se ne vidite. Ono što bih ti savjetovala je da što prije sretneš tu osobu, da se upoznaš s njim u pravom svijetu, da porušiš sve svoje iluzije koje imaš o njemu, ili da potvrdiš osjećanja koja, kako kažeš, imaš prema njemu. Jer to sve što se sada dešava, dopisivinje i gledanje preko kamera i interneta, može da bude jako nerealno. Dakle, ti stvaraš sliku o osobi koju još nisi vidjela, nisi osjetila te vibracije koje se mogu osjetiti samo pri susretu i direktnom kontaktu.

    Dalje pitaš, da li će to promijeniti što. Velika je vjerovatnoća da hoće. Ako prekinete kontakt, dok se ne vidite, pitanje je da li ćete se i vidjeti. Stoga ti kažem, što prije to bolje obavi taj susrat, ukoliko si u mogućnosti. Da li ćete ga moći zaboraviti? To je vrlo vjerovatno. Dakle, osobu koju nisi vidjela, koju ne poznaješ u realnom svijetu, moći ćeš zaboraviti. To je tvoja trenutna zaljubljenost, ili rekla bih, zanesenost tom osobom.

    “Jer on to želi” – ova rečenica mi se ne svidja. Zašto razmišljaš o tome, šta on želi, šta je to što TI želiš? Da li želiš da imaš vezu sa tom osobom, ili želiš da ostanete u virtualnom svijetu, da se samo tako dopisujete i gledate. To, po meni nije realno, jer ako ta osoba samo želi da se dopisujete i gledate na kameru, a ne želi da se vidite, onda je moguće, da nešto skriva od tebe. Zbog toga, kao što sam ti rekla, napravi taj susret s tom osobom, vidi , uvjeri se da li je to, zaista, osoba za koju se predstavlja ili je nešto sasvim drugo. Želim ti rješenje kakvo sama želiš i puno, puno pozdrava od “Donne”.