Kristina – problem

Draga Donna imam mali problem.

Zapravo sa dečkom sam već 7 godina i planiramo skoro da uplovimo u bračne vode. Međutim bivši dečko sa kojim sam provela 4 godine mi se u zadnje vrijeme javlja preko facebooka konstantno, te meni to nimalo ne smeta.
U čemu je problem ni sama ne znam ?
donna odgovaraDonna odgovara:

Draga Kristina, iz pitanja kojeg si mi poslala vidim da imaš neki čudan osjećaj u vezi bivšeg partnera koji ti se konstantno javlja, ali ne mogu točno razumjeti kakav je taj osjećaj.
Ako sam dobro razumjela, tebe nije jasno zašto te ne muči to što ti se bivši partner konstantno javlja a trebalo bi te mučiti, ili je moguće da je u nečem drugom problem.

Ukoliko je stvar u tome, ja ne vidim razloga zašto bi ti to trebalo smetati odnosno zašto obraćaš pažnju na to da je on tvoj bivši.
Ako planiraš uskoro ići u brak sa sadašnjim partnerom, onda nebi trebala razmišljati o tome tko ti se javlja i jesi li ti s tom osobom imala nešto prije, jer si sada trenutno u ozbiljnoj i dugogodišnjoj vezi da bi ti jedna sitnica mogla pokvariti sve i dovesti te u neke sumnje u samu sebe.

Ako ne želiš da ti se ta osoba javlja, odnosno bolje rečeno ako ne želiš da ti nešto stvori sumnju u ono što planiraš napraviti jednostavno napiši bivšem partneru da ne želiš imati kontakt s njime i to će biti dovoljno, ali po nekom mojem mišljenju ne trebaš se opterećivati s takvim sitnicama već nastaviti dalje svoj život kako si planirala i sve će biti onako kako treba biti.
Ako ti inače smetaju osobe s kojima si imala nešto prije i ne želiš baš nikakav kontakt s njima, onda bi trebala preispitati samu sebe što točno želiš od života i što točno želiš sa sadašnjim partnerom ali ne mora značiti da nešto osjećaš prema bivšem a da toga nisi svjesna, jer se inače zna dogoditi da nam netko od bivših partnera ostane u dobrom sjećanju zbog toga što je takva osoba kakva je.

Lijep pozdrav Kristina, tvoja savjetnica Donna.