Komplikovana veza

Draga Donna,
U vezi sam (na daljinu) vec godinu i 5 meseci i malo sam zbunjena jer nisam sigurna kakvu vezu zeli moj decko. Naime, on kaze da zeli brak i decu (ja imam 32god a on 35). On dolazi samo tokom leta posto je iz inostranstva i prvog leta, kada smo se i upoznali, proveli smo zajedno 10 dana a drugog leta (tj. ovog) bili smo nerazdvojni mesec dana. Upoznao me sa porodicom i prijateljima a to sam isto i ja uradila jer nam veza ide u nekom “ozbiljnijem pravcu”.
Medjutim, prvi problem se javio kada se On ulogovao na skype na mom tabletu i zaboravio da se odjavi. Tamo sam saznala da se dopisivao sa nekom devojkom (pre nego sto je dosao drugi put) i da su se prilicno upoznali kroz to dopisivanje. Cak joj je javio i da je stigao i da ce joj se javiti, sto znaci da je i ona odavde. Meni je rekao da toj devojci nikada u zivotu oci nije video i da on nikada ne vara. To je bilo sve. Nakon svega toga mene upoznaje sa svim rodjacima i prijateljima i porodicom. Salje mi garantno pismo da idem kod njega, ima planove za zajednicku buducnost. Nikada me ne ljubi jer kaze da to ne voli. U sexu je sve ok. Prijatelji smo na facebook-u i za ovih godinu dana i 5 meseci nikada mi nije lajkovao ni jednu jedinu sliku. Nemamo na face-u zajednicke slike, nema komentara, nicega, kao da nismo prijatelji mada znam da povremeno ulazi na moj profil i gleda slike. Bili smo zajedno na moru 15 dana i sve je bilo ok osim saznanja da se okrene za svakim dupetom dok mene drzi za ruku zbog cega sam se osecala jadno. Zove me svakog, bas svakog dana i po nekada pricamo i po 3-4 sata. Zna po nekada da bude ljubomoran ali kada ja pokazem malo ljubomore onda mi kaze da sam nezrela i da ne zeli da prica o tome, a ako ja insistiram na razgovoru on se jednostano iskljuci pa me sutra pozove kao da nista nije bilo.
Jako me zbunjuje ovakvo ponasanje i ne znam da li gubim vreme cekajuci njega. Stalno su mi pred ocima poruke sa onom devojkom, mada nije bilo iskazivanja nekih emocija, samo upoznavanje. Cak sam sigurna da joj se nije ni javio. Ne varam ga, ne izlazim sa drugima, postujem muskarca sa kojim sam u vezi ali se stalno pitam koliko on postuje mene. Molim za savet, unapred hvala.

1 komentar

 1. Donna says:

  Draga Lana1,

  internetske veze, odnosno, veze na daljinu, kao što si i sama iskusila, nose sa sobom prilično mnogo zamki i frustracija, a vrlo često izrode i nepovjerenje. Jer, kako biti siguran u osobu koja je kilometrima daleko od nas, bez obzira šta nam ona govorila..? S druge strane, to je još teže, ako nam osoba do koje nam je stalo daje neke nerazumljive signale. Krenimo redom, od onoga što je pozitivno, preko onog manje dobrog i sve do onoga što bi trebalo da ti da znak za uzbunu u tvojoj vezi sa dotičnom osobom.

  Kao prvo, srela si čovjeka koji ti se dopada, jer da nije tako, ne bi s njim bila u vezi niti ušla u intimnije odnose. Ne pišeš puno o svojim osjećajima prema njemu, osim onoga da želiš da “poštuješ” muškarca s kojim si u vezi. To se podrazumijeva, ali bilo bi dobro da još bolje budeš na čisto sa sobom, šta je ono što osjećaš za njega, i ZBOG čega si sa njim. Ako je to samo zbog toga što ti je prijala njegova priča o braku i djeci, to neće biti dovoljno. Divno je što si upoznala njegovu porodicu, to ti daje na znanje da mu je do tebe stalo, jer muškarci to inače čuvaju samo za ozbiljne veze (osim ako nije tip muškarca koji sve svoje djevojke upozanaje sa porodicom, a to ne bi bilo dobro). Lijepo je i to što ste bili skupa cijeli mjesec, imala si priliku da ga bolje upoznaš i u stvarnom životu, a ne samo preko neta. Dobro je i to da je seks OK, mada mi se ne svidja da je samo OK, ali dobro, možda ne želiš otkrivati koliko je to “OK” dobro ili samo OK.

  Sljedeća stvar, koja je manje dobra je to što izbjegava interakciju s tobom preko FB. Znamo da je danas i ta stvar bitna, našu vezu posmatramo kroz razne prizme, a jedna od njih je svakako ona, kako odgovaramo jedno drugom i online, odnosno, želimo uspješnu vezu na svim poljima. Ako ste prijatelji, a on ne reaguje na tvoje aktivnosti na socijalnim mrežama, onda to može biti znak nekog skrivanja. Ili jednostavno nije tip koji voli da se izražava preko tog medija? Sve u svemu, nije logično, ako smo već prijatelji, onda neki red nalaže i da se reaguje na aktivnosti onog drugog, a pogotovo ako smo nešto više od prijatelja. Što se tiče dopisivanja sa drugom preko Skype, to ne mora da znači ništa posebno, ako si i sama vidjela da tu nije bila prepiska istog tipa kao što radi s tobom. Zavisi i kada se ta prepiska dogodila, da li prije ili u vijeme vaše veze. Internet nam daje mnoge mogućnosti, a za osobe koje su u inostranstvu, i gdje nemaju puno svoju sunarodnika, to je i jedan od glavnih puteva kako da se nadje partner. Neki to izdašno koriste, pa uspostave više paralelnih veza. Ne kažem da je to slučaj kod tvog mladića, ali je činjenica da je i tebe upoznao preko neta.

  I na kraju, ono što me najviše brine u tvom slučaju je to da se vi NE LJUBITE! To, jednostavno, nije u redu. Poljubac je najuzvišeniji odraz intimnosti izmedju dvoje ljudi, sve zapravo i kreće od njega. Ono što bih ti savjetovala jeste da postaviš nove kriterije za svoju sadašnju i sve buduće veze: ne razmišljaj o tome šta li je to što dečko želi, budi usmjerena na ono šta ti želiš! Jer, vidiš, ako je tebi stalo do poljupca, a njemu to ništa ne znači, onda se razilazite u vrlo bitnoj stvari. Isto tako, ako razogavarate satima samo zato da on bude siguran da ti nisi s nekim drugim, a kad ti pominješ druge djevojke on se “isključi” to je druga stvar koju nikako ne bi trebala da prihvatiš.

  Razmisli, da li želiš brak sa osobom koja će i u tom braku raditi ono što on želi, ne osvrćući se na tvoje želje, sa osobom kojoj ćeš biti potčinjena na razne načine, ili želiš osobu i brak gdje ćeš uživati u medjusobnom poštovanju i uvažavanju?

  Kako god odlučiš, ja ti želim mnogo ljubavi, djece i bračne sreće!
  “Dona”