Kokosovo ulje za njegu kose

Iako mnogi ne znaju za njega, kokosovo ulje vam uz čičkovo ulje može najviše pomoći za njegu kose. Ukoliko imate problema sa ispucalim krajevima, opadanjem kose i slično trebali bi da razmislite o korištenju kokosovog ulja za kosu.

Kako vam kokosovo ulje može pomoći i šta ono radi?

– Blokira dalje opadanje kose. Ako ste primetili da kosa počinje da vam opada i da se prorjedjuje, nabavite ovo ulje i utrljavajte ga svako veče pred spavanje i ostavite da prenoći. Ujutru kada se probudite dobro operite kosu i nastavite sa svojim dnevnim aktivnostima. Ovaj tretman možete ponavljati 3-4 puta nedeljno sve dok ne postignete željene rezultate i ne primijetite promjenu na bolje.

– Hidrira i osvježava vašu kosu. Zahvaljujući masnim kiselinama u kokosovom ulju ono vam može služiti i za hidrataciju suhe i oštećene kose. Isto ga možete utrljavati pred spavanje, ili uveče pa da držite 1-2h pa onda da isperete.

– Jedno od najboljih sredstava protiv peruti. Perut može biti jako dosadna i uporna, pa je vrlo bitno da imate odgovarajuće sredstvo u borbi protiv njega. Kokosovo ulje ne samo što se efikasno bori protiv peruti već kada se jednom rešite peruti uz pomoć njega, male su šanse da vam se ponovo stvori.

– Čini vašu kosu zdravijom. Čak i da nemate nikakvih problema sa kosom poput peruti, opadanja, rascvjetalih krajeva i slično, možete ovo ulje utrljavati jednom nedeljno čisto iz preventivnih razloga da održavate svoju kosu zdravijom i otpornijom na spoljne uticaje sredine.

Ovo su 4 najbitnije prednosti koje kokosovo ulje ima za vašu kosu, a vi ga po potrebi možete koristiti i za sve druge probleme sa kosom, jer je potpuno prirodno i nema kontraindikacija u tom smislu.