Koju ružu pokloniti

koju ružu pokloniti, odabir ruže

Poklonio sam krivu ružu!
Poštovani, napravio sam jednu banalnu glupost. Radim u jednoj većoj i poznatoj firmi. Htio sam se na neki način zahvaliti svojoj direktorici i poklonio sam joj buket crvenih ruža.

Problem je nastao kad mi se cijela uprava počela smijati jer sam udanoj ženi od 55 godina poklonio crvene ruže. Iskreno nisam uopće znao da boja ruže ima različita značenja. Molio bi Vas ako bi mogli malo opisati što koja ruža znači, kako bi znao ubuduće.

Lijepo od Vas što ste poklonili svojoj direktorici buket ruža. Cvijet je najljepši dar prirode i zato ga trebamo poklanjati u znak zahvalnosti i ljubavi. Opet ovu situaciju i ne gledam pretragično, ali opet ljudi su različiti i možda ste se trebali prije informirati oko poklanjanja buketa. Opisati ću Vam ukratko što koja ruža znači tako da znate za sljedeći put.

Roza ruža
Roza ruža predstaviti će sreću. Najbolje je pokloniti svojoj partnerici ukoliko ste sretni u vezi. Takva ruža će reći “Sretan sam s tobom u vezi“.

Tamno roza ruža
U Vašem slučaju, odučila bi se za tamno rozu ružu jer se ona poklanja u znaku zahvalnosti. Kako biste se na neki način odužili za učinjenu uslugu poklonite takvu ružu jer ona znači “HVALA“.

Crvena ruža
Crvena ruža je najčešća i nju možete kupiti kroz cijelu godinu. Crvena ruža ima samo jedno značenje “VOLIM TE“. Sa njome ćemo izjaviti ljubav svome partneru ili partnerici.

Narančasta ruža
Narančastu ružu budete poklonili osobi koju želite bolje upoznati. “Poznajem te, al ne dovoljno, hoću više“.

Bijela ruža
Bijela ruža predstavlja nevinost, čistoću, mirnoću. Najčešće je koristimo na svadbama, a i na sahrani (najčešće kod mlađih pokojnika).

Buket od bijelih i crvenih ruža
Spoj bijelih i crvenih ruža znači jedinstvo (ujedinjenje). Ukoliko takav buket poklonite svojoj partnerici ili partneru govori samo jedno: “Volim te i želim provesti život s tobom“.

Ovo su samo neke ruže. U svijetu je moguće pronaći različite varijacije ruža (hibridne). Poklanjajte ruže, danas je to moguće u dva klika preko Interneta. Dobra iskustva imam sa jednom online cvjećarnicom u Zagrebu. Dostava cvijeća – besplatno dostavljaju prekrasne bukete ruža u istome danu nakon narudžbe.