Ključne riječi – pretraga

kako pretraživati na internetu, ključne riječi, ključni pojmovi, google pretraživanje, kako tražiti na google, što je google, što je tražilica, kako najbolje pretraživati na google, google search, google tražilica savjeti, savjeti za google

Kada tražimo nešto specifično na internetu bitno je razumjeti tražilice i kako one funkcioniraju. Primjerice, najpoznatija tražilica Google ne služi kao sustav koji odgovara na vaša pitanja, nego pretražuje i daje rezultate kroz upisane riječi (ključne pojmove) za pretragu.

Tražilica povezuje upisane pojmove i daje rezultate koji su usko vezani uz ono što tražimo. Upisivanjem cijele rečenice najčešće ne dobivamo željeni rezultat tako da je potrebno upisati ključne pojmove koji su najuže vezani uz ono što želimo pronaći. Primjer, kada tražimo neki ljubavni savjet vezan uz prekid veze, točnije rezultate ćemo dobiti kada upišemo “ljubavni savjeti i problemi” nego “prekinula sam vezu, trebam savjet”.

Prvi pojam će nam dati više rezultata gdje možemo pronaći savjet za naš problem, ali uz njega možemo dodati i još jednu riječ, primjerice “ljubavni savjeti prekid veze”.