Kivi za bolje zdravlje

Svakodnevno slušamo na TV-u, radiju ili čitamo u novinama kako je voće zdravo i kako ga što više trebamo jesti. U njemu ima jako puno kvalitetnih vitamina, minerala i ostalih sastojaka koji čine da naš organizam postane zdraviji i otporniji na sve bolesti.

Jedna od voćki koja možda nije toliko poznata i popularna kao što su to možda jabuke, jagode, limun, pomorandže i slično je kivi. Ipak, i pored toga što možda nije zastupljen kao navedene voćke, on je jako zdrav i svakako ga treba uvrstiti u svoju ishranu što pre.

Neke od najvećih prednosti jedenja kivija za naš organizam su:

– Utiče na mršavljenje. Sa kivijem postoji čitava dijeta napravljena. Ta dijeta sa kivijem predvidja da tokom 4 dana jedete bukvalno samo kivi. Jako je rigorozna i mnogi je smatraju rizičnom ali se većini pokazala vrlo efikasno i uz pomoć nje su za ta 4 dana gubili čak i do 3 kilograma što je super za tako kratko vreme.

– Sadrži puno vitamina i minerala. Kao što smo već pomenuli, kivi je zaista bogat sa njima. Tu su pre svega vitamini C i E, i minerali kalcijum i magnezijum. Svi oni su jako bitni za normalno funkcionisanje našeg organizma i za jačanje našeg imuniteta.

– Od njega možete praviti odlične maske za lcie i kožu. Kivi je sa razlogom čest sastojak raznih preparata za lice i negu kože. Od njega možete i sami u kućnoj varijanta napraviti maske za lice i kreme za negu kože.

Za koju god svrhu da ga odlučite koristiti nećete pogrešiti. Možete jesti njegov plod a možete od njega praviti i razne zdrave voćne sokove.