Kako zaboraviti bivšeg…?

Draga Donna, zaista trebam savjet. Moja situacija je zbilja cudna. Imam 29 god. u braku sam vec 2,god.
Moj problem je moj bivsi. Ne prestajem ga voljeti ni nakon 10.godina. Nadala sam se da cu ga zaboraviti, ali ne ide. Kad se ozenio i ja sam se udala. Nastojala sam svim silama da ga zaboravim ali ne ide. Da stvar bude gora, ne prodje niti tjedan dana da se ne cujemo prd

2 komentara

 1. Donna says:

  Draga emotivka29, tvoja situacija jeste čudna ako je takvom smatraš. Ali, tvoja situacija nije neuobičajena. Mnogima se desi da sa životom odu dalje, ali se često vraćaju u prošlost i razmišljaju, da li im je možda moglo biti bolje da su učinili ovako ili onako, da su ostali u vezi s nekom osobom i sl. Medjutim, takva razmišljanja ne donose ništa drugo nego frustracije. Prošlost ne možemo promijeniti i prošlost nije recept za bolju budućnost!

  Kako nam pišeš, tvoj bivši se oženio i ti si onda, slijedeći njegov primjer i sama se skrasila. To zvuči u najmanju ruku kao da to nije bila odluka zbog ljubavi. Duh prošlosti i tvoj bivši su ostali u tebi punih 10 godina, a što je još gore vi se i čujete redovno. Šta je ono što želiš? Zašto još uvijek gajiš osjećaje prema bivšem… ? Da li se tvoje emocije baziraju na nezadovoljstvu sadašnjim životom u braku, i komunikacija s bivšim čini da poželiš da pobjegneš?

  Čuvaj se zamki situacije, jer i ti a i tvoj bivši imate obaveze prema svojim sadašnjim partnerima, možda i porodicama. Možda je vrijeme da preispitaš svoju ljubav ili “ljubav” prema bivšem. Vrati se u prošlost na trenutak i sagledaj zašto s vama nije išlo tada, zašto se on oženio.. zašto ste ponovo u kontaktu.. Razmisli šta je ono što bi najviše željela, ne maštaj u prazno, već razmisli ozbiljno.

  Koliko razumijem,bila si dosta mlada kada ste se razišli, mogu i da zamislim da si bila povredjena. Ali, želiš li ponovo da budeš povredjena? Želiš li da povrijediš svoga sadašnjeg partnera? Kada nadješ snagu u sebi i odlučiš šta hoćeš, tvoj stav će biti i odgovor tvom bivšem i tvojoj okolini.

  Nadam se da će ti moja pitanja pomoći, mada je tvoje pitanje kratko i ostavlja mnogo prostora za špekulacije, ali kad dodje vrijeme ti ćeš već znati što učiniti sa svojim životom. Želim ti puno sreće!

  • emotivka29 says:

   Draga Donna, hvala ti mnogo. I ja se nadam da cu sve jednom za. svagda rijesiti