Kako posvijetliti kosu metodom cimeta i meda

Poznato je da se limun koristi u posvjetljivanju kose, ali osim limuna, pomaže i cimet. Cimet nije samo aromatičan začin – pomoću njega moguće je napraviti i alternativu farbanju kose, a korištenjem ove smjese od cimeta za posvjetljivanje kosa će biti blistava, mekana i svilenkasta. Cimet može kosu posvijetliti i do tri nijanse. Postupak možete ponoviti i nekoliko puta sve dok ne postignete željenu boju. Pravilnim nanošenjem cimeta na vlasi dobit ćete vrlo pouzdanu i sigurnu alternativu klasičnim sredstvima za posvjetljavanje kose kakve možete kupiti u trgovini. Osim toga, tretman cimetom hidratizira kosu, a i njen miris će biti nevjerovatan!. Ovdje je kratki vodič za posvjetljivanje kose pomoću cimeta i meda.
[ads1]

[highlight]1. Priprema smjese[/highlight]

U posudu srednje veličine stavite 250 ml vašeg omiljenog regeneratora (ukoliko imate jako dugu kosu, možete staviti i više), tri žlice prethodno izmrvljenog cimeta i 100 ml prirodnog pčelinjeg meda. Dobro pomiješajte sastojke plastičnom ili drvenom žlicom da biste dobili homogenu smjesu. Nemojte koristiti metalno posuđe jer može doći do reakcije sa smjesom. Pokrijte posudu i ostavite je 30 minuta na sobnoj temperaturi.

[highlight]2. Šamponiranje i priprema kose[/highlight]

Prvo operite kosu svojom uobičajenom metodom, klasičnim šamponom i regeneratorom. Dobro je iscijedite i zamotajte dvije minute u topli ručnik. Zatim podijelite kosu na pramenove i počešljajte češljem širokih zubaca.

[highlight]3. Nanošenje smjese na kosu[/highlight]

Nanesite smjesu od cimeta na kosu i potrudite se da je nanesete temeljito na svaki pramen. Pazite da vam smjesa ne pada na lice (može doći do nadraženosti ili crvenila kože), a također nemojte utrljavati smjesu u vlasište.
Koristite se debelim kistom ili prstima kako biste ravnomjerno nanijeli smjesu uzduž vlasi. Ponavljajte dok vam cijela kosa nije namazana smjesom.

[highlight]3. Vrijeme djelovanja[/highlight]

Nakon što ste nanijeli smjesu, stavite najlonsku kapu za kupanje, a preko nje ručnik. Smjesa neka ostane na glavi oko 30 minuta, a zatim skinite ručnik – nije potrebno duže grijati kosu. Neka smjesa ostane na glavi još 3-4 sata, a što je duže ostavite, to će rezultat biti bolji.

[highlight]5. Ispiranje kose[/highlight]

Nakon 3-4 sata skinite najlonsku kapu i isperite kosu toplom vodom. Ako ste se držali svih uputa, vaša bi kosa trebala posvijetliti dvije nijanse. Ako želite kosu posvijetliti za 3 nijanse umjesto za 2, u smjesu dodajte 4 žlice mljevenog cimeta. Ukoliko želite dodatno posvijetliti kosu, ponovite cijeli postupak za 48 sati. Što češće ponavljate ovaj postupak, vaša će kosa postajati sve više svjetlijom.

Izvori: Metro-portal, Cromoda