Kako da ju vratim? (Lou)

Poštovana Donna,

bio sam u vezi s djevojkom nešto više od godinu dana, prekinuli smo prije 2 tjedna i od tada se nismo čuli. Razlog prekida je bila svađa koja se vuče od početka veze, ljubomora s moje strane prema njenom bivšem dečku koji se stalno mota oko nje.  Stalno sam “dizao paniku” kada god bi se sreli s njime u gradu ili kada bi se on slucajno našao u njenoj blizini. Da ne spominjem da joj se znao i javljati preko poruka. Rekla je da ništa ne osjeca prema njemu i cak mu nije ni odgovarala na poruke, ali ja sam svejedno bio ljut na samu pomisao ili razgovor o njemu, a kamoli kada bih čuo da je bio u njenoj blizini. Naime ta zadnja svađa koja nas je razdvojila je bila ta što je ona dala prijateljici svoj mobitel da nazove tog svog bivšeg dečka jer su svi oni u dobrom odnosu s njime. Mene je to užasno povrijedilo i razljutilo da joj nisam odgovorio na poruku tjedan dana, mislio sam da će se potruditi više da stupi sa mnom u kontakt no ona mi je poslala samo jednu poruku.  Kada sam se smirio a to je bilo negdje prije 6 dana, poslao sam joj poruku i pitao je kako je. Nije mi odgovorila na poruku, a ja sada ne znam što da radim? Znam gdje sam pogriješio i znam da nisam trebao svaki puta reagirati oko tog njenog bivšeg dečka tako kako jesam. Ako je sa mnom onda želi mene i ako pak želi biti sa njime ili s nekim drugim onda ja to ne mogu promjeniti i sl. Sve to sada znam, ali se bojim da je možda prekasno. Znam da me voli i da joj je vrlo teško što nismo skupa, ali vjerujem da je razlog tome što mi se ne javlja taj što joj je već dosta svađi oko jedne te iste stvari i da pokušava krenuti dalje. Volim je i želim je vratiti, želim popraviti ono gdje sam pogriješio jer znam di sam griješio, samo ne znam što mi je činiti? Da li da je pustim pošto mi se ne javlja ili što da učinim? Molim savjet jer ju stvarno ne želim izgubiti, a opet ne želim biti naporan i zatrpavat ju porukama i pozivima. Ima li kakvo riješenje koje bi ju potaklo na razmišljanje da nam da još jednu šansu? Bilo kakav savjet bi dobro došao.

1 komentar

  1. Donna says:

    Dragi, Lou, nalaziš se u nezavidnoj situaciji i strahu da si izgubio djevojku do koje ti je jako stalo. Medjutim, s moje tačke gledišta ništa nije izgubljeno, ukoliko znaš da te djevojka voli i da je i njoj podjednako teško što niste skupa.

    Ukoliko se tvoja situacija do sada nije riješila (a iskreno se nadam da jeste i to pozitivno za tebe), potrebno je da na svoju vezu sa djevojkom koju voliš gledaš iz druge perspektive. Zamisli da si ti bio taj kome je tvoja djevojka stalno prebacivala druženje i vidjanje s bivšom i tvoje prijateljstvo s njom, kako bi se ti osjećao? Da li misliš da bi prekinuo sve odnose s bivšom samo da ugodiš sadašnjoj djevojci..? Ja mislim da ne bi, ne zato što sadašnju djevojku voliš previše, nego zato što to jednostavno ne bi bilo u redu. To bi bila ucjena s njene strane i to ne bi bila prava ljubav. Kada nekoga volimo onda mu dozvoljavamo da ima svoju slobodu, da ima svoje prijatelje, pa makar to bili i bivši momci ili djevojke.

    Ali, ti si sada i sam shvatio u čemu si griješio i to bi nekako da ispraviš, no ona se sada ne javlja i kao da želi da te malo kazni. No, ako je i kod nje ljubav u pitanju, to “kažnjavanje” ne bi smjelo ni trebalo da potraje, jer ljubav to ne dozvoljava. Do sada su se stvari vjerovatno razjasnile, moguće da se djevojka “odljutila” i možda ste ponovno uspostavili pravi kontakt. No, ako niste, to još uvijek ne znači da je kraj. Možda da je pustiš da se malo odmori i razmisli o svemu. Ipak, ne bi želio da ti se vrati djevojka koja te baš i ne voli onoliko koliko bi ti želio i djevojka koja nije spremna da bar malo shvati i prihvati tvoj nespokoj i nesigurnost glede njenog bivšeg dečka. Jer.. ponekad naši strahovi i nisu baš bez razloga, i možda si imao pravo na neka objašnjenja, a koja, ipak, nisi dobio, nego je ona odlučila da odustane. Ipak, za ljubav se treba boriti , tako da ti savjetujem da je pokušaš nakon nekog vremena opet kontaktirati i uvjeriti da si spreman da učiniš promjene u vašem odnosu. Neki poklon pomirenja bi takodje mogao da učini efekt, da joj pošalješ kao neko iznenadjenje, da učiniš nešto na što ona nije navikla od tebe. To bi ju moglo ponukati da ti oprosti i nastavi vezu s tobom. Evo, toliko, nadam se da će se sve riješiti na najbolji mogući način za tebe, želim ti to!
    pitaj-donnu.com