Jessi – ne znam dalje

Ja sam jedna udana žena. Pisala sam već to sve.
Sad sam rekla mužu da sam ga prevarila, a on meni na to sve odgovori “Ne zanima me, to je tvoj problem”. Sad ja ne znam jel on to nije dobro shvatio, ili misli on to ozbiljno. A ja se bojim da će se to sve prje ili kasnije saznati. To što sam imala aferu. Onaj sa kojim sam imala aferu je rekao da to neće nitko znati. To smo samo on i ja radili, to samo mi znamo.

Da ja budem u to sigurna šta priča ili? Šta vi od tome mislite?
donna odgovaraDonna odgovara:

Draga Jessi, drago mi je da si se opet javila sa svojim problemom. Vidim da si pokušala na način na koji sam ti rekla ali tvoj partner izgleda da ne želi pričati o tome niti želi vjerovati u to, ili mu je potpuno svejedno, jedan je od ta dva razloga uzrok njegovoj reakciji na ono što si mu rekla. Nakon što si mi objasnila cijelu situaciju nisam baš očekivala da će on to na taj način prokomentirati, ali tko zna što se u njemu još krije od tog dana kad si mu priznala aferu.

Ne znam kako funkcionira vaš odnos nakon što si mu rekla da si ga prevarila, dali je sve isto kao prije što je bilo ili ima nekih promjena. Nekako čudno zvuči da je samo to rekao na cijelu situaciju što se dogodila s tvoje strane i mislim da bi još trebala ispitati što on misli o svemu tome i što točno želi od vaše veze dalje. Hoće li moći prijeći preko toga ili neće.

Što se tiče muškarca s kojim si imala aferu, vjerujem da će on poštovati tebe i ono što je rekao vezano jer pretpostavljam da zna što sve ovisi o tome hoće li se saznati za to što se dogodilo ili ne. Mislim da nebi ni bila toliko dugo s njime u intimnim odnosima da nije koliko-toliko dobar karakter osobe i da ti nije odgovarao, tako da trebaš samo još jednom u glavi proći sve to što se dogodilo s njime i znati ćeš hoće li to što se dogodilo ostati samo u kod njega ili će se proširiti dalje.
U ovom slučaju ti ga najbolje poznaješ i najbolje možeš ocijeniti kakav je točno i dali će držati do onoga što je obećao, a ja vjerujem da hoće jer pretpostavljam da se na kraju krajeva niti nebi povezala s neozbiljnim muškarcem koji gleda samo svoju korist i ne brine za nikog drugog.

Još moraš provjeriti kakvo je stanje kod muža i kako se on trenutno osjeća, jer ako je samo rekao ono što si mi napisala onda mislim da tu nešto nije u redu i da ne ide u najboljem pravcu cijela ta situaciju između vas dvoje.
Trebaš još porazgovarati s njime o tome jer možda ne želi znati ili priznati sebi da si ti bila s nekim drugim, ili ga jednostavno to ne zanima ali onda nešto ne valja, a to što ne valja moraš saznati od njega.

Lijep pozdrav Jessi, tvoja savjetnica Donna.