Jelena – nevjera

Draga Donna,
nedavno sam se nakon dugo vremena našla sa oženjenim muškarcem s kojim sam nešto mutila prije nego što se oženio.
Kada smo se našli nakon što je prošlo puno vremena, poljubio me i skinuo prsten sa ruke iako ga ja nisam u niti jednom trenutku to tražila.

Mislim da se neću više nalaziti s njim, ali me jako zanima zašto je skinuo prsten da bi ga poslije nakon sto smo se rastali opet vratio?
Hvala!
donna odgovaraDonna odgovara:

Draga Jelena, ovakav slučaj najčešće možemo vidjeti u filmovima i općenito na televiziji. Takav postupak prije neke eventualne nevjere ili pokušaja nevjere može imati dva značenja, od kojih je jedno puno češće nego ono drugo ali treba uzeti u obzir oba značenja i razmisliti kakva bi to mogla osoba biti.
Ja ću ti navesti oba, a s time da ga ti poznaješ puno duže, na tebi je odluka što bi moglo to značiti.

Najčešće muškarci to rade zbog toga što se onda ne osjećaju kao da su napravili čin nevjere, odnosno da nisu prevarili svoju partnericu ili jednostavno ne žele nositi prsten dok varaju suprugu. To može biti iz razloga da im taj prsten znači samo brak odnosno da je taj prsten jedini koji veže te dvije osobe i jednostavno ne žele ili iz poštovanja prema suprugi ili iz razloga da sebi olakšaju to što rade. Ne žele biti opterećni s time i ne žele misliti da su napravili nešto loše. Iako, mislim da i to to vidiš, nema nikakve veze da li je prsten na ruci ili ne. Prsten je samo jedan nakit više, a brak je nešto sasvim drugo i nešto puno više nego samo nošenje prstena.

Drugi, rijeđi razlog bi bio da on želi tebi da ti do znanja da je još uvijek slobodan za takve avanture i to je htio pokazati skidanjem prstena, odnosno želi ti reći da nije osoba koju je brak imalo promjenio i da je još otvoren za odnose s tobom.
Možda on misli da je to očiti pokušaj da ti da takvo nešto do znanja i zna samo napraviti na taj način.

E sada, možda je razlog jedan od ova dva a opet, mogu biti i obadva.
Moje mišljenje je da muškarac kojeg si spomenula ne drži previše do braka sa svojom suprugom i nije u brak jer nju previše voli, već iz nekih drugih razloga, a još uvijek je onakav kakav je prije bio, otvoren za sve kombinacije.

Lijep pozdrav Jelena, tvoja savjetnica Donna.