Jazz – zašto

Pozz.
Ja i dotični smo u vezi (bili) ,skoro 2 godine. Ja sam udana, a on slobodan, mlađi od mene.

Možete pretpostaviti kakva je to veza bila. Kod mene su se brzo razvili osjećaji, vjerujem da i kod njega. I nemam ništa protiv toga kraja ali mi treba nekakav zaključak. Treba mi točka na I. da bi mogla krenuti dalje jer još uvijek mi je drag i ne mogu ga preko noći prestati voljeti.

Zanima me jedna stvar.
Čuli smo se preko tel. s time da se nismo prije toga vidjeli nekih mjesec dana. Na moju rečenicu da mi je žao što se nismo dugo vidjeli. Dobila sam paljbu i galamu.
Da šta ja sad želim čuti?! Da je i njemu žao. Da šta bi ja htjela da mi kaže da je zaljubljen u mene i da plače zamnom svaku večer. Da me se nije ni sjetio, da mu nije “prifalilo” itd. itd.

Mene sad zanima od kud toliki bijes i hladnokrvnost. Je li moguće da mu je svejedno ili me želio povrijediti tom svojom reakcijom?
Unaprijed hvala 🙂
donna odgovaraDonna odgovara:

Draga Jazz, trenutno se nećemo vezati na tvoju situaciju u braku jer si je samo spomenula i vjerujem da nije toliko bitna. Što se tiče mlađe osobe u tvom životu, teško je prestati voljeti neku osobu preko noći – to je istina, isto tako vjerujem da je i kod njega bilo osjećaja sudeći po njegovoj reakciji a isto tako proizlazi da su teško i kod njega osjećaji nestali tako brzo.

Kako krenuti dalje nakon toga svega – postoje dva rješenja za to, ili se pomiriti sa situacijom i čekati da vrijeme napravi svoje ili krenuti u suočavanje s problemom ne znajući ishod. Sve u svemu ovisi na što si ti spremna i koliko si boli, ako je bude, spremna dalje pretrpiti.
Treće rješenje se veže na moju prvu rečenicu, ali kako sam napomenula da vjerovatno nije bitno samo ću reći da možeš pokušati obnoviti vezu sa svojim mužem i pronaći izgubljenu sreću s njime.

Reakcija tvog mlađeg partnera se vjerovatno veže na to da te još nije zaboravio i ono što ti je rekao je bio samo pokušaj da te povrijedi i da zadrži svoj ponos koji ima, to je jednostavno muški ego (kod nekih) i tako reagiraju na situacije u kojima se mogu prikazati na način da su osjećajni i povrijeđeni.
Taj problem mi mogla riješiti da razgovarate nasamo, znači ništa s mobitelom ili na druge načine, samo oči u oči i onda ćeš shvatiti kakva je prava situacija i kako se on zapravo osjeća.
Na riječi koje ti je izgovorio se ne treba previše obazirati jer je to bio nalet osjećaja i takva je reakcija bila na ”prvu loptu” što ne mora ništa značiti ali opet, može značiti jako puno – da te on još uvijek voli ili da jednostavno ide na to da te zaboravi i nastavi svoj život dalje, bez kontakta s tobom.

Kada obavite vaš privatni razgovor o vašim osobnim temama, onda ćeš znati kako stvari stoje i biti ćeš manje opterećena sa situacijom koja je nastala a s time ćeš moći i nastaviti dalje – možda bez njega, možda s njime – sve ovisi kako razgovor završi i koliko budete iskreni jedno prema drugome.
Ukoliko prekinete sve kontakte, svakako to napravite da ostane u dobrim odnosima pa će i tebi a i njemu biti puno lakše a možda se nakon nekog vremena osjećaji i vrate, bitno je ostati u kontaktu (koliko toliko) i svakako zakopati ”ratnu sjekiru” ako uopće i postoji.

Lijep pozdrav Jazz, tvoja savjetnica Donna.