Jabuka – kako i šta učiniti

Molim vas pomozite mi, ne znam šta da radim i kako da se ponašam.
Sa momkom sam već mjesec dana u vezi i zavolili smi jedno drugo, ali u zadnje vrijeme on se nekako ponaša ne znam ni ja kako, ne ponaša se onako kako je bilo na početku. Molim vas pomozite mi, još hoće da me ženi, a ja… Kako da se ponašam? Molim vas, pomozite mi
.
donna odgovaraDonna odgovara:

Draga Jabuka, u pitanju koje si mi poslala ne vidim konkretno u čemu je problem odnosno problem tvog partnera. Pokušat ću ti dati neki konkretan savjet na temelju elemenata iz pitanja koje mogu izvući, pokušat ću se nadovezati na par različitih mogućih ishoda ove veze koje mi nisi spomenula pa se nadam da ćeš se naći u nekom od njih.

Primjetila sam da ste u vezi mjesec dana, što je relativno kratko za bilo što između dvoje ljudi. Prvo spominješ da bi on htio ostvariti bračnu zajednicu s tobom – to nikako pokušavati nakon kratkog vremena veze, a pogotovo ne nakon mjesec dana.
Razlog tome je taj što nisi još upoznala osobu kakva je ona zapravo a niti je on tebe upoznao, i to mu svakako moraš napomenuti dok budete razgovarali o njegovom planu s tobom.

Dalje, vidim da ti na svog partnera gledaš drukčije nego prije mjesec dana, tj. gledaš na njega kao da se on promjenio. Moje mišljenje nebi bilo da se promjenio, već da ga upoznaješ onakvog kakav on zaista jest – znači stvaraš neko mišljenje o njemu i njegovom karakteru. Ne znam sada da li je ta promjena loša ili dobra, ali mjesec dana je jako kratko vrijeme za neku ozbiljnu vezu već je to vrijeme gdje se par tek počinje ”nalaziti” na istim frekvencijama (ili potpuno različitim) i tek tu počinje ono pravo ili u negativnom slučaju – često dolazi do pucanja veze i razilaženja.

Kako da se ti ponašaš?
Odgovor na to pitanje je vrlo jednostavan. Ponašaj se onako kakva u stvari i jesi, ne moraš se ti mjenjati zbog toga što se on tebi čini drukčiji nego prije. Samo tako će on moći upoznati tebe i tvoj karakter i ti ćeš njemu pokazati svoj pravi. Zbog manjka elemenata iz tvog pitanja, ne mogu ti ništa detaljnije reći od ovoga.
Ako želiš ili ne želiš nešto s tim partnerom, onda mu to direktno reci jer ste vas dvoje u periodu u kojem ne treba biti preoblikovanja istine ili laži, već direktno reći tako da obje strane znaju na čemu su.

Ukoliko nisi pronašla rješenje svog problema ili ti moje riječi nisu pomogle, možeš me uvijek ponovno kontaktirati sa što je moguće više detalja jer oni direktnu utječu na moj odgovor prema tebi.

Lijep pozdrav Jabuka, tvoja savjetnica Donna.