Hrvoje – cura mog života

Bok Donna.
Pričao sam sa puno prijatelja, muških i ženskih o mojoj situaciji i svi mi govore isto tj. vele da dobro postupam i da samo tako nastavim ali ja sam i dalje nesiguran i treba mi neki čvrst savjet.

Dakle, prije 3 godine, sam mutio nešto sa jednom curom, no, nije se niš izrodilo iz toga i sad nakon 3 godine sam ponovno uspostavio kontakt sa dotičnom curom, no, cura je prekinula dvogodišnju vezu te je u teškoj depresiji i jako joj je teško. Komuniciramo preko facebooka pošto nije da smo si jako jako blizu, a mišljenja sam da ne bi trebao forsirati odnos dok je u takvoj situaciji.
Cura je draga, mila, tiha, povučena. Isto tak mislim da bi trebao imati s njom kontakt kakav god je moguć u ovoj situaciji i biti joj podrška koliko god ona imala povjerenja u muški rod nakon ovako strašnog prekida.
Mene sad zanima, na koji način da se ja točno postavim prema curi. Moram naglasiti da ja u toj curi vidim, curu svojeg života a to je ono kaj ja tražim cijeli život. Mlad sam, i ne spremam svatove ali za tu curu sam u stanju napraviti sve da budemo skupa do kraja života.

Molim te Donna, molim te za neki savjet da me ohrabri i da se znam postaviti prema njoj. Imam strpljenja i spreman sam čekati koliko god treba, samo da mi dođe u zagrljaj.
Nadam se odgovoru.
Hvala.
donna odgovaraDonna odgovara:

Dragi Hrvoje, po tvojim riječima ti si pronašao svoju sreću u toj osobi i želiš da i ta osoba pronađe sreću u tebi odnosno u Vašoj zajedničkoj vezi i budućem životu. Kada dođeš u takvu situaciju i upoznaš nekog tko ti toliko odgovara odnosno po tvojim kriterijima prava je za tebe, onda se za tu osobu vrijedi boriti i pokušati sve što je u tvojoj mogućnosti (naravno u granicama normalnoga) da tu osobu i dobiješ samo za sebe.

Tvoja nesigurnost proizlazi iz toga što je djevojka i dalje u depresiji iako je prekinula sa bivšim partnerom. U ovom slučaju tvoja podsvijest pita samu sebe jesi li ti dovoljan za nju i dali ćeš ikada biti ako je ta djevojka već toliko bila vezana za bivšeg partnera.
Ovo je čest problem nakon što dođemo do nekoga tko je već prije nas bio u vezi s nekim s kime se zamišljao na isti način kako se ti zamišljaš sa dotičnom djevojkom.
Danas je poznata stvar da vrijeme liječi sve rane, ali uvijek je pitanje koliko vremena treba čekati da prođe kako bi mi dobili svoju priliku da se pokažemo.

Pošto si se odlučio da nećeš forsirati vaš odnos na neku višu razinu zbog situacije kakva je, u tome te u potpunosti podržavam jer jedino što iz toga može proizaći su dodatne napetosti i da stekne potpuno krivi dojam o tebi jer vidim po tvojim riječima da nisi osoba koja želi nešto odmah i sad, već si spreman pričekati i prilagoditi se njezinom stanju – što je vrlo pohvalno i moraš znati da će ona kad tad to primjetiti, a kada primjeti onda će se stvari početi odvijati drugim tokom.
Jer, teško je zaboraviti nekog s kime je bilo najbolje do sada u životu dok ne upoznamo nekog novog koji nam može pružiti isto, drukčije ili čak i bolje. Svaka osoba ima svoju manu, ali imamo i vrline i vjerujem da se ti i njezin bivši partner po nekim elementima razlikujete. To ti govorim jer uvijek možeš računati da će ovi elementi biti ključni za vaš daljnji odnos jer možda postoji nešto što joj manje “smeta” kod tebe nego recimo što je više smetalo kod bivšeg partnera.

Priča o vrlinama i manama nije tu da te još dodatno obeshrabri, jer znamo da ljubav nije voljeti samo ono što nam se sviđa, već prihvatiti onakvo kakvo zaista jest.

Moje mišljenje je da je tvoj stav jako dobar i da vrlo dobro znaš što radiš i kako ćeš sve to napraviti. Bez forsiranja i bez ubrzavanja procesa koji ne može baš preko dana proći i ona vjerovatno ne može tako brzo okrenuti novi list u svom životu, već treba proći ovo što sada prolazi – poslije će biti puno lakše i tebi i njoj ukoliko stupite u vezu jer će prošlost ostati prošlost, dok bi neki raniji, brzopleti potez kasnije puno više otežavao odnos a možda ga na kraju i prekinuo.
Savjet koji ti mogu dati je taj da za sada više tražiš neko druženje s njom, znači prijateljsko, upoznavanje – da ona shvati kakav si ti, što želiš i što misliš i osjećaš prema njoj. Najbolji put za stabilnu i dugoročnu vezu je upoznavanje, znati ćete većinu toga jedno o drugom i ako budete odgovarali jednom drugom karakterom, osobnosti i ponašanjem onda vjerujem da će sve krenuti onako kako si u početku želio.

Lijep pozdrav Hrvoje, tvoja savjetnica Donna.