Hitno

[one_half]Imam vec duze vrijeme jedan problem. 13 mi je godina i jos ne smijem da spavam sama u svojoj sobi. Spavam sa mamom u dnevnoj ali odvojeno. Ona na jednom ja na drugom krevetu. Ja imam veeliki strah od horora. Ne smijem gledati takve filmove jer odma sebi umislim da ce me posjetiti taj neki lik. Kao mala beba sam. Navecer pokrivam se jorganom po glavi. Stol u dnevnoj sobi privucem do kreveta i poredam jastuke. Tako se osjecam sigurno. Ne mogu da se oslobodim tog straha. Pousavala sam da zaboravim ali ne ide. Svi mi govore da to zaboravim i da ce proci sa godinama ali je sve gore i gore. Hitno mi treba pomoc ![/one_half]

[one_half_last]
[ads1][/one_half_last]

1 komentar

 1. Donna says:

  Draga Lili..

  Žao mi je što te muče takvi strahovi, vjerujem da nisu ugodni. Ali, naši strahovi su JEDINO čega se trebamo plašiti. Sve ostalo čega se mi plašimo ogromna je vjerovatnoća da se nikad neće dogoditi. Strah je iracionalan, što znači da nije stvaran, mi ga kreiramo da bi se zaštitili. Ali onog časa kad sami sebe uvjerimo da je on nestvaran, da tamo nema ničega, kad počnemo da istražujemo odakle dolazi taj strah, on automatski nestaje. Taj strah bi lako riješila kada bi pričala o njemu sa nekim u koga imaš povjerenja.

  Bilo bi najbolje da se preko dana što više opuštaš, nadji neke aktivnosti, tjelesne prirode, nemoj da gledaš previše u ekran i FB 🙂 jer tamo ima slika i svakakvih vijesti koje nas samo opterećuju. Naveče kad legnemo mozak mora sve te informacije da preradi, ponekad mu ne ide dobro, ako smo previše informacija pokupili. Umjesto surfanja, pusti neku muziku koju voliš, druži se sa prijateljicama.

  Počni misliti o sebi i počni da VOLIŠ sebe kao najdraže biće na svijetu. Ljubav je najbolji lijek protiv straha. Pronadji sebi neke lijepe aktivnosti preko dana koje će ti pružiti zadovoljstvo, ali i koje će te izmoriti toliko da naveče kad legneš zaspiš prije nego uopće i pomisliš na nekakve likove.

  Hajde, budi hrabra večeras i kada legneš ne pravi barikade, samo se uvuci u krevet sa mišlju da je život lijep, da u njemu treba uživati, a ne plašiti se babaroga. Reci sebi, ja sam hrabra i sigurna. Hoćeš to uraditi za nas? 🙂
  I onda nam javi kako je bilo. 🙂
  Želim ti lijepe snove!