Help. :) Ne razumijem njegov potez.

Ovako.. bila sam sa momkom 6 mjeseci u vezi. Sve je bilo super, voljela sam ga više od života i on je mene volio.  Priznajem, bila sam ljubomorna mnogo i bilo je tu svađa zbog ljubomore ali smo sve prevazišli, jednostavno smo se voljeli. Ali on je prekidao 4x i svaki put bi se sam vratio govoreći mi kako mu nedostajem i ja mu svaki put oprostim jer ga v0lim. Zadnji put kad je prekinuo jer je mislio da ga varam, nismo se čuli 4 mjeseca, on je imao djevojku i prekinuo je sa njom, pa sam odlučila poslati mu poruku na koju je odgovorio.  I tako uspostavimo ponovo kontakt, sve krenemo super i ono opet priznaje da sam mu falila jer 6 mjeseci veze nije malo.. i pitao me da se vidimo i popričamo, da padne pomirenje .. I trebali smo se vidjeti..međutim, par dana prije toga je samo napisao da se ne može vratiti na staro i izbrisao me iz frendova na fb. Sada je ponovo sa tom bivšom djevojkom, a ona me svaki put pogleda kao da će me progutati haha..Ne razumijem taj njegov potez.

1 komentar

  1. Donna says:

    Draga djevojko, neki muškarci jednostavno ne znaju šta hoće, a ako je tvoj dečko mlad, onda pogotovo ne zna šta hoće 🙂 Problem u Vašoj vezi je bio što nije bilo povjerenja od početka, a bez njega svaka veza je klimava. Od početka ste se svadjali i razilazili, iako ste se, kako kažeš, voljeli. Koliko razumijem ljubomore i sumnji je bilo i s tvoje i s njegove strane, tako da ste tu prilično isti. Ali, kad je došlo do raskida, on je bio prvi koji je našao drugu, dakle, ispada tačno da si ti si imala razloga za ljubomoru. Četiri puta ste raskidali i on se svaki put sam vraćao, ti ga prihvatala nazad, šta ti to govori? Zbog čega se vraćao? Zato što si mu nedostajala? Pa, naravno. Ali to ne znači da te je baš toliko volio da je mogao da se nosi sa tvojom ljubomorom ili s čim već… I gdje si ti u svemu tome, zašto su mu vrata kod tebe uvijek otvorena, kad god mu se prohtje da se vrati, ti ga dočekaš, zašto jednom ne promijeniš taktiku i ne postaviš neke zahtjeve prije nego što ponovo započnete odnos. Tako da ti savjetujem da dobro razmisliš zašto želiš ovog dečka nazad, da li ga baš toliko voliš ili je to samo zato što je odabrao drugu umjesto tebe… misliš li da si pobijedjena? Ja ne mislim, jer za njega izgleda kao da ste vas dvije prilično iste, ne mislim da nju voli nešto više od tebe, on jednostavno ima mogućnost da bira, pa je ovog puta izabrao nju, a možda će za mjesec dana opet poželjeti tebi. Pitanje je zašto ti još uvijek želiš da se zamaraš sa takvom nestabilnom vezom?
    Kažeš da ti nije jasan ovaj njegov zadnji potez kad je odustao da se vrati i izbrisao te sa FB, to može biti zato što je druga djevojka vještija i možda mu je postavila zahtjeve koje ti nikad nisi smejla. Ne dozvoli svojim osjećajima da upravljaju tvojim životom, jer niko nije vrijedan toga da ti gaziš svoje samopoštovanje svaki put kad udovoljiš njegovim prohtjevima, a sebe zanemariš samo da bi bila s njim. Toliko, zapamti svijet je pun dobrih i lijepih momaka, naći ćeš nekoga ko će te i cijeniti i voljeti, neće raskidati zbog sitnica i ti ćeš mu biti na prvom mjestu. Želim ti puno ljubavi..
    pitaj-donnu.com