Gogz18 – prevara

Dobar dan Donna.

Želio bi čuti tvoje mišljenje ili drugim riječima rješenje za moj problem.
Imam curu već pola godine, i nedavno sam saznao da je bila s nekim drugim dečkom još davno dok smo mi bili na početku veze ali joj to nisam još rekao da znam.
Nije da se radi o glasinama već sam saznao na posve drugi način i potpuno sam siguran da je to točno.
Ne znam što napraviti i da li joj to reći da znam jer mi je cura jako jako draga i jako mi je lijepo s njom i nikad nebi rekao da je to u stanju napraviti i da mi bi napravila tako nešto iza leđa.

Kako da riješim ovo sve i sebi olakšam i nastavim dalje.
Lijep pozdravi i unaprijed ti se zahvaljujem na savjetu.

donna odgovaraDonna odgovara:

Dragi Gogz18, prvo i najbitnije što trebaš napraviti je porazgovarati s djevojkom o svome problemu tj. o onome što te najviše muči. Najgore od svega za psihu je sumnja.

Dakle, razgovor je temelj svake veze s čime stječemo povjerenje i nekakav profil osobe s kojom se viđamo, provodimo vrijeme i intimne trenutke.
Ne bi joj smio to skrivati ili tajiti da znaš jer će takav način uništiti sve što je stvoreno u tih pola godine, prije ili kasnije.

Za većinu ljudi prevara je neoprostiv čin i neki nikada ne mogu prijeći preko toga, i to je na neki način razumljivo.
Praktički svi steknemo dojam da toj osobi do nas nije stalo i tu sve pada u vodu.

Teško je reći točno kakva je tvoja djevojka, dal je osoba koja to radi učestalo ili osoba koja u početku odnos ne shvaća ozbiljno kao što si recimo ti shvatio ali po tvojim riječima vidim da si stekao dojam jako dobre osobe, iskrene i potpuno predane tebi.
Možda je njezina pogreška bila samo neka faza koju je prošla na početku, možda nije razmišljala ozbiljno kao što sada razmišlja, svi mi griješimo i poslije se kajemo zbog toga ali na greškama se najbolje uči.

Moj savjet je da ozbiljno razgovaraš s djevojkom o tome i pokušaj zaključiti i svega zašto se točno dogodilo to na početku vaše veze. Ti imaš pravo na objašnjenje cijele situacije i vrlo je vjerovatno da to nikada nećeš zaboraviti ali ne znači da nećeš moći oprostiti nakon što ti djevojka sve ispriča.
U svakom slučaju, moraš misliti i na sebe i shvatiti kako će sve to na tebe utjecati, možda je vrijeme da sebe staviš na prvo mjesto i zaključiš što je najbolje za tebe i na kraju za vas dvoje.
Teško je pogreške opraštati ali moraš razumjeti da ih svi možemo napraviti ali u tome je čar života, da toga nema bilo bi dosadno ostvarivati nešto s osobom koju volimo.

Lijep pozdrav Gogz18, tvoja savjetnica Donna.