Draži mi je mrki pogled bivšeg od “volim te” sadašnjeg

Cao Donna, ja imam veeliki problem. Imam samo 17 godina i bojim se da sam dozivjela onu pravu, nezaboravnu ljubav 🙁 ali to nije sve, s momkom kojeg volim bila sam dva puta u vezi i to su bila dva najljepsa perioda u zivotu, pa cak i onaj period poslije prvog prekida. Medjutim, poslje drugog prekida se on promijenio, ne znam razlog, drukcije se poceo ponasati prema meni pa smo prekinuli. Poslije prekida mi se javljao par puta, a ja sam se uvijek nadala da ce nesto biti sve dok me nije bez razloga obrisao iz prijatelja i   poceo me izbjegavati, ne pozdravljati se ..onda sam ja iz inata nakon 15 dana prohodala sa drugim u nadi da cu ga s njim zaboraviti ali nije islo, i evo vec 10 mjeseci smo u vezi, a nema noci da ne zaplacem za bivsim, ne mogi vise ovako zivjeti, sa nekim teretom u grudima. Moj decko me sada prevoli, sve bi dao za menr, ali je meni drazi mrki pogled bivseg od ‘volim te’ sadasnjeg. Ne znam sta da radim, sama sam kriva syo sam ikako pocinjala sa ovim, mozda bi bilo nade za mene i bivseg da se on nije pojavio. Nemam snage da ga ostavim, radije bi cijeli zivot Trpila Bol i plakala svaku noc, umjesto da prekinem s njim, jer znam da bi ga to slomilo. I sto je jos gore javio mi se bivsi, tako da mi je stvarno tesko I kad se sretnemo vidim mu u pogledu da me voli, i mislim da oboje znamo da se volimo.. sta da radim, da se bar malo smirim?

3 komentara

 1. Donna says:

  Draga bella16, prije nego te posavjetujem, želim da ti postavim jedno pitanje: Da li ti je važnija tvoja sreća ili sreća tvoga sadašnjeg dečka?

  Mislim da si premlada da bi se odricala onoga što ti želiš i za čim ti srce pjeva. 10 mjeseci u vezi koja te guši nije tako dugo, da se ne može prekinuti…u stvari, nikad nije kasno promijeniti svoj život. Želiš li biti u vezi u kojoj ne voliš dečka još i duže, da se mučiš i razmišljaš o bivšem, pa tek onda prekinuti? Do kada misliš da lažeš i sebe i njega? Vjeruj mi, njemu će biti teže kad sazna da si lagala, nego da mu kažeš istinu. Istina će te osloboditi. Budi prvo iskrena prema sebi, pa onda prema drugima. Sebe moraš staviti na prvo mjesto.

  U vezi sa tvojom, kako kažeš, nezaboravnom ljubavi, imam nedoumica. Pišeš nam da ste se zabavljali i prekidali, nakon drugog prekida se on, bez nekog tebi poznatog razloga, promijenio, počeo te ignorirati i t d. Umjesto da pokušaš da saznaš razlog tome, ti si učinila isto, možda još i gore – htjela si revanš i krenula si IZ INATA sa drugim. Naravno da se takva veza ne može graditi na dobrim osnovama, naročito kad nemaš osjećaja za njega. Tvoj bivši dečko ti se sada opet javio i ti ne znaš šta i kako…
  Tebi kao da je pitanje s kim sada trebaš biti…? Svakako, nije neka ideja sada prekinuti sa momkom i vratiti se bivšem. Izgubićeš tako respekt u očima obojice, ako budeš kao list koji vjetar nosi na koju hoće stranu.

  Trebaš dobro razmisliti kakav će tvoj život izgledati ukoliko ostaneš sa sadašnjim dečkom, ukoliko prekineš i budeš sama jedno vrijeme (što nije loša ideja), i ukoliko se opet pomiriš sa bivšim? Šta je ono što najviše želiš? Kad to budeš znala, znaćeš i što ti je činiti…

  Želim ti jako puno sreće i mira!

  • bella16 says:

   Hvala ti puno, ne zelim biti taj list, pa cu te poslusati, ali cu se prvo malo promijeniti ne bi li mu se kako zgadila, onda ce mi biti lakse, mozda i on prekine. Bice tesko, jer je toliko zaludjen, svasta je pretrpio, ne zasluzuje prekid.. jos na to sve, njegova mama me voli, uvijek pita za mene, salje mi poklone, ne znam sta im je, zasto me toliko zele..
   A sto se tice bivseg, evo i sad sam na rubu suza, u sta sam se uvukla, nadam se samo da sam premlada da bi to bila ona jedna jedina prava ljubav za kojom se cijeli zivot pati.. sestra mi je u istoj situaciji, udala se za onog kojeg ne voli, i nakon 10 godina braka idalje voli bivseg, a ja ne zelim tako zavrsiti, zivot je ispred mene..
   Hvala ti puno, sad znam kome se mogu obratiti jer nemam nijedne prijateljice s povjerenjem..

   • Donna says:

    Draga bella, ti imaš tako veliku potrebu za ljubavlju, pa prihvataš i odnos u kojem ne voliš dečka samo zato što on tebe voli kao i njegova obitelj. To nije put za pravu sreću ni tebi ni njemu. Budi ono što jesi , nemoj se mijenjati kako bi mu se, kako kažeš “zgadila”, zašto ne možeš biti otvorena do kraja s njim? Ako petljaš i ponašaš se luckasto, samo da te zamrzi, tako samo odgadjaš neminovno, i možda rizikuješ da umjesto prijatelja, na kraju, dobiješ neprijatelja. Ljudi imaju pravo na svoje osjećaje, ne treba ih i ne može niko mijenjati, ali i ti imaš pravo na svoje osjećaje. Vjeruj mi, iskrenost je uvijek najbolji put. Želim ti sve najbolje!