Dayana – simpatija

Draga Donna, molim te za savjet i ako možeš molim te pojasni mi neke stvari. Ne znam što da učinim.
Neki dan upoznala sam jednog simpa dečka, i cijelo vrijeme smo koketirali. On je 3 godine mlađi od mene tako da ne znam kako da mu priđem. Na facebook statusu mu piše da je u vezi al nisam baš primjećivala da je sa djevojkom. A to nije to.

U isto vrijeme mi se sviđa dečko moje godište (21 godina) i mislim da on to zna. Nisam sad trenutno najpametnija i ne znam što da učinim. Oboje su mi dragi dečki i u svakom vidim potencijalnog dečka.
Molim te pomozi. Hvala
donna odgovaraDonna odgovara:

Draga Dayana, nalaziš se u klasičnoj situaciji koja se može nazvati ”između dvije vatre” i onda je ponekad teško odlučiti na koju stranu treba otići. Ovdje trenutno ne treba previše obraćati pažnju na godine ili facebook statuse – oni ponekad mogu jako puno značiti, ali u većini slučajeva baš ništa ne znače. Teško bi bilo pohvatiti na facebook-u sve objave koje naprave pojedine osobe i još teže stvoriti neko mišljenje o njihovoj osobnosti.

Teško je donijeti ispravnu odluku samo na temelju izgleda osobe koja nam se sviđa, a u tom slučaju radi se o dvije osobe tako da bi u tvojoj situaciji trebalo obratiti pažnju i na karakter i kakve su te dvije osobe – trebala bi odrediti tko od njih dvoje tebi više odgovara i s kime bi se bolje slagala, npr. neka zajednička mišljenja, planovi i stavovi.
Moje mišljenje je da ćeš se prije naći na istoj frekvenciji sa drugom osobom koju si mi spomenula, ali ne zbog razloga zato što su godine važne za ljubav – jer nisu, nego iz razloga što vam se razmišljanja i stavovi više poklapaju jer ste ista generacija.
Dok ćeš sa mlađom osobom nekad primjećivati da on želi ili radi nešto što tebe ne zanima ili si to već prije prošla, drugim riječima – odrasla si / prerasla.

Ukoliko želiš samo odabrati osobu s kojom bi probala nešto više, morat ćeš tu sagledati više elemenata osim fizičke privlačnosti – iako je ona bitna za početak, jer teško da ćeš odmah željeti biti s nekim ako ti se on ne sviđa.
Ukoliko obje osobe poznaješ, morat ćeš odlučiti s kojim želiš više vremena provesti preko dana i tko ti karakterom više odgovara.
Vjerujem da ti znaš što želiš i kakvu osobu želiš pored sebe, sad je na tebi procjena tko može od njih dvoje tvoje uvjete ispuniti.

Jedina greška koju možeš napraviti, a to nikako ne preporučam, krenuti u vezu ili neki intimniji odnos s obojicom jer ćeš tako samo sebi a i njima dodatno otežati situaciju.
Ako nakon nekog vremena ne budeš sigurna tko bi bio pravi za tebe, onda moraš pustiti da stvari idu svojim tokom. Držati se na određenoj distanci od obojice i samo se prijateljski družiti s njima, kad prođe potrebno vrijeme (što neće biti jako dugo) onda ćeš uvidjeti tko ti se zapravo sviđa dovoljno da budete skupa – ako već do tada ne krene vaša novopečena veza.

Lijep pozdrav Dayana, tvoja savjetnica Donna.