Acamaca – dali još postoji nada za nas

Molim vas za savjet.
Prošlog ljeta upoznala sam jednog momka, studiramo u istom gradu, bio je jako zagrijan za mene, bili smo cijelo ljeto skupa ali međuvremenu morao se vratit u svoj grad jer nije uspio očisiti godinu, morao je obnoviti godinu i tad smo prekinuli jer nije mogao vezu na daljinu.
Rekao je da će me potražiti sljedeće godine kad opet dođe, od tad smo stalno bili u kontaktu bilo je svega i svađa i pomirenja i svaki put kad bi se ja udaljila on bi se počeo javljat, čak sam pokušala da krenem dalje s drugim al nije išlo jer ne mogu da ga zaboravim.

Prošla je skoro godina dana, sad za koji mjesec ponovno ću ga viđati, vraća se opet u moj grad.
Šta da sad radim, poneke osobe su mi govorile da on nije za mene, da on svakoj ostavlja nadu a s druge strane neki mi kažu da ako ga volim da se borim. Šta da radim, imali uopšte tu ikakve nade da opet išta bude?
donna odgovaraDonna odgovara:

Draga Acamaca, poznata je uzrečica da se za ljubav treba boriti – koliko god bilo teško, ali je još teže pravu ljubav prepoznati i uvidjeti da se radi upravo o tome. Iz tvojih riječi vidim da ti je jako stalo do te osobe i da želiš da opet bude kao prije – odnosno bilo bi najbolje kada bi ovaj se ovaj ružni period izbrisao, tada nebi bila u nedoumici i nebi morala odlučivati kako i šta dalje.

Jako je teško održati vezu na daljinu, pogotovo ako se taj izvjesni period partneri uopće ne vide nego sam čuju preko telefona i interneta. Tu već nesvjesno pada povjerenje i veza između te dvije osobe, praktički događa se proces suprotan upoznavanju – što je najčešće vidimo kada tu osobu opet sretnemo.
U ovoj situaciji nebi trebala slušati nikoga sa strane i stavljati na vagu tko je za a tko protiv tvoje veze s tom osobom, već slušati svoje srce i naravno glavu – trebalo bi naći srednje rješenje između onog što ti razum govori, i što srce kaže.

Na svađe i pomirenja se ne treba u ovom slučaju obazirati jer je to normalno u vezama na daljinu, bez toga veza nikako ne može proći a razlog tome je jednostavan, svađa i pomirenja ima i u klasičnim vezama a u tom slučaju se radi o vezi na daljinu a s time je i napetost između partnera povećana.

Moj savjet je da se opet sastaneš s tom osobom i ne moraš nužno odmah planirati da opet započnete vezu, nego bi bilo najbolje krenuti od nekog početka jer se niste vidjeli duže vrijeme i za to vrijeme se puno toga promjenilo a s time i vaša osobnost i stavovi. Ukoliko odlučiš napraviti tako, tada se može dogoditi puno toga ali izdvojit ćemo dvije ključne stvari.
Možda opet ti i ta osoba budete skupa, opet se zaljubite i krenete ispočetka, a možda uvidiš da jednostavno to više nije to i da ne želiš s njime vezu već samo poznanstvo – što nije rijedak slučaj da se desi upravo tako a to bi značilo da ovaj pritisak koji osjećaš što se on vraća u tvoj grad je samo zato što ga nisi dugo vidjela i sve je završilo na način na koji ti ne želiš, odnosno ostalo je puno neodgovorenih pitanja.
U svakom slučaju, ponovni susret s osobom je najbolje rješenje, možda pronađeš dečka kojeg si dugo čekala i za kojeg misliš da je pravi za tebe, a možda nakon toliko vremena pronađeš svoj mir, staviš točku na i, i napokon kreneš dalje.

Lijep pozdrav Acamaca, tvoja savjetnica Donna.